CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Monday, December 28, 2009

holiday ! holiday ! holiday !

welcome 2 taman mini air keroh


cantik kan view dia hehehe


mase kat rumah sarawak


antara replika yg dipamerkan


my mum, alang, hana, jiha n adam


perigi hang tuah
air nye sejuk betul


before balik

salam.....minggu nie minggu akhir bercuti sk...tp aku dah mule start keje td dgn meeting 4 sesi 2010...dan dgn reda hatinye aku menerima setiap tugas yg diberi dgn penuh tanggungjawab hehehe......apa pun aku sebenarnya nak cite pasal percutian aku yg baru lepas nie hehehe....tu pun last minute punye plan menjadi gak hehehe.....

Jumaat 25hb aku n family aku telah berangkat ke pd,...kami sampai dlm kul 6.30 ptg....almaklum le bertolak pun dah ptg kul 4 lepas menghadiri majlis hari jadi anak jiran aku....kali nie aku menginap kat legend water chalet..ala chalet yg atas air tu hehehe...mmg best giler.mana taknye boleh memancing n barbecue kat situ gak..tp sayangnye aku x minat memancing hehehe...mlm2 mmg boleh nampak le org memancing sambil menghirup air laut n udara yg nyaman....

Esoknye, kami bersiap untuk ke negeri bersejarah iaitu melaka...n destinasi pertama yg kita org g dulu ialah taman mini air keroh....tempat nie mmg best betul..mana taknye penuh dgn sejarah rumah2 lame dr setiap negeri..mmg lame betul kita org kat cni...pada aku le org yg mengajar subjek sejarah n psv mmg patut g tempat nie coz kat cni segala pic n penerangan senang2 je dapat n amat memberi input wat kite semua sebagai guru...apa pun korang tgk le pic2 yg aku upload nie...

selesai je melawat taman mini, kita org g ke perigi hang tuah..kat cni kita org ambil wuduk ngan menggunakan air perigi nie...huh sejuk betul...kat cni juga terdapatnya rumah tradisional melaka dgn segala barang2 antik...tangga dia mmg cantik betul...


destinasi seterusnye melawat banda hilir..kat cni yg paling aku tension betul..mana taknya cari parking je hampir dekat satu jam setengah, last2 aku dapat park kat bawah dataran pahlawan...huh sakit betul hati...

hampir jam 7 mlm, kita org mule bergerak pulang ke pd semule...kali nie lepas exit rembau, linggi n pedas aku ikut jalan kampung merentasi pengkalan kempas, pasir panjang n akhirnye sampai kat telok kemang...kita org berhenti 4 dinner kat situ sambil mendengar deruan ombak hehehe.....kebetulan tu ada pulak konsert 60an kat situ..x boleh bla tul layan je la...hahaha... akhir nye kita org sampai kat chalet kita org tu dlam kul 10 mlm...aduh letihnya

pagi esoknye, lepas solat subuh aku pun terjun mandi kolam ..... dah siap2 aku muke mengatur langkah tuk amik gambar sebelum balik kat kawasan sekitar chalet nie hehehe....kita org bergerak balik ke selayang dlm kul 12 tgh hari coz tau mesti keta banyak giler...tu pun mmg banyak keta ..sampai kat cni dlm kul 2.30 ptg...apa pun mmg best tul holiday kali nie....