CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Tuesday, October 19, 2010

oktober yg busy.....

salam.....terlalu lame aku meninggalkan laman aku nie...rs nye dah bersawang d buatnye hehehe.......Apapun pun kali nie klau nak d citekan terlalu byk sangat kot hehehe....almaklum le byk yg dah change kat aku nie....


klu tgk kat title aku nie mmg banyak yg nak dikongsi bersame..Antaranye bertungkus -lumus menyiapkan keje2 yg perlu memenuhi date line..preparekan student dgn final exam diorg...2 blm kira lg keje2 yg tah ape2 yg aku dah tangguhkan berkurun lame ...mcm lagu exits le pulak hehehe......



byk gak le laporan yg aku masih belum completekan...bulan nie antara yg menggembirakan "akhirnye kawin gak member aku siiwan hehehe....congrat ye....4 both of u...."'aku ngan member2 BBS yg berkesempatan g ke kenduri iwan kat trolak timur 10.10.10 ari tu...nak jg cite sebelum 2 ada lak pkhemahan kat sk...abis2 je prepare breakfast diorg aku cabut balik coz nak gi kenduri punye pasal hehehe.....(sory le pic x dpt disertakan ..klu nak tgk g kat fb i k....)


last week 16.10, aku sit tuk last PTK yg dah nak mansuh tahun depan...rs malasnye tp aku gi gak le...janji jawab.....hehehe....


insyaallah klau xde ape2 this week aku akan ke ipoh menghadiri weeding bestfriend hubby aku, fadh...x le jauh dr rumah makcik aku so kita org akan lepak kat situ je nanti...jimat skit klu x kene kuar budjet tuk hotel le pulak....



next week ingat nak ikut alang gi lumut ......tp tgk le dulu...

Saturday, July 3, 2010

after 2 month

salam....lame btl aku x updatekan blog aku nie...mane xnye sebab pertama xde mase ..ke2 malas hehehe.....
aktiviti terbaru aku lepas bergelar mrs...nie tiap2 pg kene berulang dr ukay perdana ke bbs..mule2 rs aduh jauhnye ..tp skrg dah ok je le..nak x nak kene gak berulang....
ptg dlm kul 4 aku dah sampai kat uk nie untuk memulakan segala aktiviti termasuk le memasak, mengemas n mcm2 lg..rs mcm x cukup mase nak buat semua nie... klau dulu byk yg aku skip hehehe..ade mak n adik tlg skrg semua kene buat sendiri huhu.....
tp yg paling menyedihkan buat aku dua tiga hari nie selepas pemergian bapa saudara aku yg paling disayangi n paling rapat ngan aku dr kecik rabu lepas 30 jun..mase kak siti bg tau 2 aku mcm x percaya betul....aku call pulak rumah nak kan kepastian. ..coz ingat dlm 10 julai nanti nak le gi jumpe dia..tp hajat aku x kesampaian.....apa pun kita sedekahkan Al- Fatihah buat arwah semoga rohnye dicucuri rahmat amin.....
rasenye mood nak manaip pun dah xde nie...

Monday, April 12, 2010

busy month

salam...april...this busy month...mana taknye aku kene preparekan student aku tuk latihan konvesyen doktor muda, drama n bercerita...tu belum lg kene prepare tuk report yg kene buat lepas sukan nie...aduh serabut kepala aku dibuatnye..
weekend plak kene buat preparation tuk weeding aku yg tinggal kurang dr 2 week lagi.....semua keje2 tu aku kene siapkan before aku cut weeding nie...Ya allah berikan la aku kekuatan mengharunginye amin........

Tuesday, March 2, 2010

salam...hari ini emosi aku agak terganggu dengan kejadian yg berlaku pg td...rupenya lain negeri lain faktanye.siap nak rujuk kat bahagian tertinggi lagi..ape fakta dr negeri yg aku bawak ini x same ke????ape pun aku kene wait until 16 mac nie.ape pun yg terjadi aku mesti menyelesaikannye secepat mungkin.

balik je td..aku terus kat tempat satu lg utk rujukan n kepastian aku yg sebenar.aku mmg x [uas hati until aku dapat jawapan yg pasti. Sampai je kat situ, aku pun minta penjelasan.Pegawai tu siap cakap 'dia belajar kat mane?susah le macam nie!Akhirnye kate putus dicapai, dia bg aku suggestion.Aku pulang dengan rasa senang hati...walaupun pg td hati aku membengkaknye....

Sunday, February 28, 2010

last day in february

salam...hari nie 28hb adalah hari terakhir dlm bulan february..esok msknye bulan mac..ujian bulanan kali pertama diadakan..aku mcm biase le kene menyediakan soalan sc tahun 4.For this time aku pilih first topic untuk dimasukkan..

walaubagaimane pun aktiviti koko tetap berjalan sepeti biase hingga le kejohanan olahraga dilangsungkan pada 28 mac ini.Latihan rumah tetap berjalan....Aku pulak dah mulakan latihan untuk Kelab Doc Muda aku untuk persembahan bakat.Last friday hari tu aku dah buat skrin test untuk mereka yg berminat untuk menyertai pertandingan bakat.Konvesyen Doktor dh dijangka akan berlangsung awal april nanti..nampak macam lame lg tp bile dah ditolok dgn cuti sk nanti alamat x sampai dua je bdk2 tu berlatih..Nasib ade kak shahinaz yg turut same membantu...

bulan mac jugak le segala pertandingan akan berlangsung...next week dah dijadualkan sukantara untuk semua rumah...pas2 lak lepas cuti je terus diadakan raptai dan jugak acara akhir padang...

penghujung mac 28hb pulak kejohanan olahraga n sukaneka akan dijalankan di stadium MPS..

rasanye cukup le sampai di cni..next time aku masukkan any new story .....

Wednesday, February 17, 2010

bukit tinggi, pahang

kat menara taming sari


time eat

at rabbit park

naik beca coz dah penat jalan

baru turun dr menara taming sari

salam.....this time after chinese new year, aku n all family berehat kat bukit tinggi pahang lak..kali nie kami just pegi hari je....coz pg tu aku sempat le bawak my cousin n aunty ke kl ...diorg nak cari tudung mcm aku hehehe.....

kami bergerak dari selayang dlm kul 1 tgh hari..bukan apa lambat coz masak2 dulu nanti senang nak berkelah kat atas tu hehe...kami ke sana dgn 5 buah keta..kira mcm konvoi le jugak..this time aku x drive pun, tumpang je adik aku, so dapat le menikmati pemandangan kat jalan raya hehehe...

lepas je genting sempah, kami mule melalui jalan yang menaiki bukit, mase nie rs angin sepoi2 bahasa...sejuk je rsnye...sampai je kat bukit tinggi, aku dah nampak pemandangan yang menarik, angin dia pulak mmg best...kat situ ade botanical tea, nak menunggang kuda kene le tunggu giliran...tp kalau kat rabbit park..bdk2 boleh terus naik keldai yg ade kat situ..

kami rehat, makan n solat...x lame lepas tu kami pun turun semula..haa lepas tu kami bergerak menuju ke menara taming sari kat melaka....hehehe mmg advanture giler2...kami sampai kat selayang nie lebih kurang kul 2 pg...then sehari suntuk aku tido esok nye hahaha....coz penat sgt..
so korang layan le pic2 yg sempat aku upload kat atas nie hehehe...


Saturday, January 30, 2010

Time running out!!!

salam... lame btl aku x mcoretkan sesuatu kat blog nie...hmmm...klau tgk title aku nie pasti korang perasan sesuatu.Ye le sedar x sedar masa bjln terlalu pantas..sekejap je dah sampai pghujung januari...

Keja kat sk pun makin bertambah2....br je habis dgn acara mrentas desa 22 jan. yg lalu... Rumahyg menang 1. LEKIR 2. KASTURI 3. TUAH 4. JEBAT...

Kini masuk je feb, dah ade prog gak yg menanti...mesy. agong PIBG yg bakal blangsung 6.2.10 nie..Kali nie aku dibahagian sijil/cenderahati..Selain dr itu Kem Kepimpinan bt pengawas,pengawas p. Sumber, SPBT n Ketua Kelas...dijadualkan 19 hingga 20.2.10 nie....Yg lain plak latihan rumah Sukan yg akan bermula..

Hmmm....tp best gak bulan feb nie coz Cuti Tahun Baru Cina nie, aku akan bcuti selama 5 hr..start 13.2 hingga 17.2.10...Apalagi boleh le bjalan jauh hehehe......Tp boleh ke aku??????Coz banyak benda kene disiapkan sebelum sampai ke suatu date yg amat penting bt aku...Hehehe...rs nye boleh kot disiapkan..tinggal sikit je lg..

Rsnye, cukup bt mase nie...chow dulu

Friday, January 8, 2010

sesi 2009

salam..hari nie 8 januari 2010, masuk hari kelima persekolahan.tp aku rs macam dah lame..mana taknye dgn keje2 aku yg bertimbun2 , mcm x pernah surut hehehe......penat coz balik lambat hari2...

Apa pun ada gak keje2 yg hampir aku dah siapkan.Antaranye menyiapkan carta organisasi 4 board kat laluan ke kantin.Keje tampal-menampal nie mmg memenatkan.Bukan penat ape, penat nak fikir mcm mane nak bg ianye nampak ceria hehehe...Org komen ok ke , x ok ke, aku kira okey je la hehehe...

Lepas nie aku nak sipa kemas kan science lab lak.this year aku x pegang class, tp pegang science lab.Hari tu, aunty tukang sapu 2 dah tlg lap n sapu habuk2 kat situ..Maybe kene tampal alas kat board depan bg nampak kemas ckit...Selain tu bt carta organisasi lab, name2 setiap class dlm kumpulan n mcm2 lg le.Nanti le klau dah siap n rajin aku uploadkan le pic kat cni hehehe.....

Keje lain , menyiapkan minit mesyuarat koko kali pertama.Di samping kene cari bdk tuk masuk pertandingan dalam konvesyen doktor muda awal april nanti...Aku bukan ape, kalau boleh tahun nie aku nak Kelab Doc. Muda sk , pulang dengan menbawa kejayaan....So tu yg aku cbuk2 buat awal hehehe...Selain dr tu ade lg persiapan2 lain yg aku kene buat..Takut x terbuat klau tangguh2...so mule awal ckit...

Saturday, January 2, 2010

tragedi tahun baru

salam..mesti korang tertanya2 ngan title aku kali nie, cite nye mcm nie 2.1.10 aku gi le shopping ngan family aku kat area biase jalan TAR..so aku mcm biase mls nak bawak handbag, aku selitkan le ic,lesen mmandu n kad atm dlm folder..ngan duit dlm poket..entah le mcm mane kali ic n lesen mmandu aku yg disimpan dlm folder hilang or tcicir..aku betul2 x perasan or x tau kot2 jatuh...aku hanya perasan xde bile aku nak simpan semula benda2 tu dlm dompet aku semula.tu pun aku perasan dlm kul 3 ptg.Lastly dah cari x jumpa gak aku buat report kat balai polis dang wangi.x pasal2 aku ke balai hari nie.
Sampai kat balai polis aku bt report.Dlm pada 2 pulak, abg sepupu aku dapat call, kwn dia eksiden .So di g tlg kawannye.setelah selesai buat report sementara tggu abg sepupu aku tolong kawan dia eksiden, ade lak kes budak hilang.
Cite nye mcm nie, ms aku kat dlm balai 2 aku dah nampak ade seorg bdk lelaki dlm lingkungan 3 tahun dok main belon.Dlm hati 2 tertanye2 gak polis nie bawak anak ke mase bertugas???aku jadi confuse, lepas tu dlm setengah jam mcm 2, masuk seorg wanita dgn budak perempuan n budak lelaki .Rupe2 nye 2 mak, kakak n abg dia.
Kecoh sekejap kat situ.Budak 2 rupe2nya dijumpai oleh beberapa org polis bwrkeliaran kat terminal lrt masjid india. Cuba korang bayangkan mcm mane cuainye mak dia.Mak dia berniaga kat jalan masjid india 2 ngan kakak dia boleh x perasan budak tu bermain2 sampai boleh ke stesen lrt 2 .Hish dlm hati aku kate cuai betul mak dia nie...
Sebelum diorg balik sempat le aku dengar sarjan 2 beri berbakul2 nasihat kat mak n kakak dia.Katenye budak 2 mmg x tau ape, kita yg dah besar n dah boleh fikir nie kene jaga dia.Jangan cuai lagi lain kali.Nasib polis yg jumpe, kalau org yg berniat jalan, x tau le ape nak jadi,Menangis air mata darah sekali pun x guna dah...
Dik kerana menunngu abg sepupu aku lame sangat , aku n kakak sepupu aku bergerak ke kedai makan selang dua, tiga buah dari balai 2.Kita org makan kat situ .Lebih kurang pukul 7 br aku sampai kat rumah.Itu le antara tragedi yg terjadi kat aku awal2 tahun nie.