CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Wednesday, December 21, 2011

weeding yong....10.12.2011

salam.....


Nie adalah pic mase weeding yong...my nephew...nampak nyer lepas nie ade cucu le pulak ...opps..dah tua le aku ...huhu....



with my sisters.....

my lovely daughter...iris marissa with yong...




antara hantaran dlm bilik pengantin...




dan lagi...tadaa...




nie sume hasil keje tangan mak pengantin...my counsin ..chik


p/s :buat yong n firdaus....moga weeding nie kekal ke akhir hayat...amin


from mama n papa long n iris marissa


risau + bimbang......

salam...

minggu2 terakhir sebelum sk di buka semula....Aku dah mula menghantar iris gi ke taska untuk tranning...First day, aku n hubby sama2 gi hantar iris ke taska umi..Nampak ok...Aku janji kat umi untuk mengambil iris jam 12 tgh...Al maklum ler first day kan..tak yah le lelama sangat..Lagi pun aku cuma keje 1/2 hari je...Syukur alhamdullilah waktu keje yg singkat...

Aku pun terus balik ke rumah...Sampai di rumah, hati aku jadi kosong...sunyi, risau, sedih n tah apa2 lagi...Aku tengok tempat tido iris, baju2 iris ..aku menangis.. terlalu sedih....Selalunya nenek yg tolong jagakan masa aku gi keje..Kali nie aku kene hantar iris ke taska selepas permohonan tukar dah dapat...

Nak jadi cite, kul 12 lebih aku datang ke taska untuk mengambil iris...huhu..bile je aku dukung dia terus dia pegang x mau lepas...huhu sedih rasa hati...Balik rumah aku bawak dia tido terus lena......

Day 2..aku gi hantar sendiri.Mr hubby x ikut sama terus gi keje...Nanti sama gak, aku kene buat sendiri...Kali nie aku hantar dia menangis bile je pengasuh tu amik...kali nie aku x tahan hati...huhu menangis lagi...terus call my hubby...Mr hubby la yang memujuk hati nie...kata nya "tak pe mama, dia baru lagi ..masih x biasa..kite tgk 2 minggu ni cemana....Nanti ok la tu...Itulah kata semangat yg buat aku kuat kan diri bahawa iris akan ok....

Untuk menghilangkan kerisauan n kebimbangkan aku nie, aku menyibukkan diri dengan membuat keje2 rumah ...

Today day 3....aku hantar lagi...hopefully dia akan ok...Iris.. doa mama agar anak ku nie dapat menyesuaikan diri di tempat baru...cepat sihat dari penyakit gatal2...

Dan esok, aku akan memulakan tugas menghadiri mesyuarat pertama di SK TAMAN MELAWATI 2...Masih berharap diberkan kekuatan di tempat baru nie..dalam mencari suasana keje yang baru.....

Thursday, December 1, 2011

holiday....

salam.....

masuk minggu ke 2 cuti sk....seronok betul duduk, lepak2 n wat ape yang kita suka kan..hehe expecially iris le...tiap2 hr bfngan mama dia..seronok betul jaga anak sendiri, bg dia makan, main2 ngan dia,mandikan dia dan macam2 le....

last week my hubby bawak kami g endau rompin...sambil melawat pak sedara iris yg duduk kat sane...coz diorang x pernah jumpa lagi iris dr dia di lahirkan...

kami bertolak dr sini kul 10 pg lebih kurang..berjalan 2 dengan santai nyer...
sempat ler singgah kat pekan riverview sambil makan cendol....

pic akan di uploap kemudian k...

Friday, November 11, 2011

akhir selepas 10 tahun ......

salam....kalu tgk tajuk entri kat atas nie, mungkin ade yang dah tau kot....

akhirnya setelah 10 tahun aku menabur bakti kat skbbs...aku akan berpindah ke sk baru mulai tahun depan.Walaupun hati aku berbelah bg pada mula nyer tp aku perlu menyahut cabaran di tempat baru pula...mungkin sudah tiba masenye utk aku berkhidmat di tempat lain pulak...

Wednesday, September 14, 2011

upsr

salam...masuk hari kedua 2 exam upsr...

Monday, July 11, 2011

kek coklat kukus

assalamualaikum.....nie resepi aku try last week...korang tengok ler..nyummy sedap tu....

kerapu 3 rasa

salam.....semalam aku search2 ler kat bahagian resepi ..so jumpe ler resepi nie nampak menarik...jadi nyer ..tuk dinner mlm nie aku masak kerapu 3 rasa..jom try..



bahan2 nyer....
. 2 biji bwg putih-dicincang
. 5 biji bwg merah-dicincang
. 8 biji cili merah- dicincang halus
. 2 biji tomato- di dadu
. 2 kerat carot
. 2 sudu cili boh/kering
. 3 sudu sos tiram
. 2 sudu sos ikan
. sedikit daun ketumbar
. 1 sudu besar tepung jagung
. serbuk kunyit, garam, gula , serbuk perasa
. minyak

step nyer....
1. Ikan dibersih dan dilumurkan dengan garam, serbuk kunyit, cili boh n tepung jagung.Goreng ikan hingga garing...pastu angkat n toskan.

2. Panaskan minyak.Masukkan bwg puti n bwg merah..goreng hingga naik bau...Masukkan lada merah yg dicincang halus td n goreng seketika..Maukkan carot.

3. Masukkan tomato, sos tiram, sos ikan , gula, garam, bahan perasa n tepung jagung yang telah dibancuh dgn air.

4. Apabila sudah masak, tuang kuah td ke atas ikan dan hiaskan dgn daun ketumbar...Hidangkan...

Tuesday, June 28, 2011

bulan yg busy

assalamualaikum.....

sedar x sedar dah masuk bulan jun....maknenye iris pun dah hampir 4 month usia nye...
semakin banyak akal...dah pandai menjerit jika aku bangun dr dia...dengan papa pulak dia dah pandai sembang2...ntah ape yg d sembang aku x tau ler hehe....bahasa dia..mayby mengadu ape mam dia buat kot hehe...

dalam pade tu juga dah hampir 2 minggu sk d buka semula dr cuti ari 2...mcm2 aktiviti akan, sedang n yg tengah d buat ...aduh letih sungguh....

activity 4 july...

- latihan rumah every monday n wednesday
- class tambahan 4 year 6
- 2 julai nie ade larian 1 Malaysia
- sukan tara
- acara akhir pandang
- latihan perbarisan
- reasal penuh tuk hari sukan
- hari sukan 17 .7.2011
- gerak gempur tahun 6
- ujian negeri

banyak tul kalu nak dikira.....

harap2 sume activity di atas nie aku dapat laksanekan dengan jaya nyer huhu.....

Sunday, June 12, 2011

Wednesday, June 8, 2011

waiting 4 monday...

salam...

aku risau next nak start keje nie....iris aku hantor kat rumah nenek..tp yg merisaukan aku cara nak angkut dia dalam car seat nie...dah bebrapa try bawak kejap ok ler...pas 2 bile kete stop kat taffic light , dia pun mule ler bukak lagu die...nangis le..nangis ler...huhu....

Ya Allah, moga dipermudahkan aku membawak iris nanti...amin....

Friday, June 3, 2011

cuti yang tak berapa nak cuti....

assalamualaikum.....


tajuk entri yg x berape bagus...aku mule masuk mengajor leaps cuti bersalin pada timing yg x berapa nak bagus huhu....23 mei..bdk2 mule menduduki exam....kertas sc aku lak PPD letak pada hari khamis 26 mei...so aku ader sehari je nak mark paper tuk year 6..yang mane mark yr 6 nie kene bg kat guru kelas dalam cuti...


dulu ms bujang, blh ler aku berhempas pulas mark paper dengan pantas nyer...skrg bend2 sume dah turun pangkat..coz my baby lg penting...


jd nyer..skrg aku mark paper ikut kelapangan ms..n time tido iris ler..jd lambat ler siap ...


klu dulu sume keje aku ler yg siap dulu...skrg aku ler yg paling akhir...tp masih ikut due date...


even skrg aku still kene ngajor class tambahan yr 6...tp diorg dah bg waktu tengah hari...so xde ler aku terkejo2 nak ke class 2 nanti...


Monday, May 16, 2011

selamat hari guru...





not every FLOWER can represent LOVE





but ROSES did it!





not every TREE can stand THIRST but CACTUS did it!



not everyone can become a teacher but u did it!!!






HAPPY TEACHER'S DAY








to a wonderful teacher......















Wednesday, May 11, 2011

iris after 2 month

betul le anak2 zaman skrg nie ..habis je pantang merata berjalan nyer hehe...
sebenor nyer nak cite ler ckit ...iris lepas je pantang g kenduri kat juaseh n9, pas2 balik selayang..lps seminggu naik cameron part 1 ngan nenek selayang n counsin2 nyer..then back 2 bentong tuk cucuk 2 month kat sane.. haa pastu lak gi gemas resort, kenduri kawin gak....


iris n papa kat gemas golf resort....

balik dr gemas sok nyer bwk lak iris g kenduri kat seremban...then back to bentong...at last on 2 may back to selayang...duk jap rumah nenek coz papa outstation kat bintulu sarawak...



iris kat puncak arabella trip ngan nenek...huuu...sejuk


6 may, back to ukay perdana...kemas2 apa yg patut tuk 2nd trip g cameron highland ngan wan n atuk....kali nie iris duk kat hillview...ari tu 1st part duk kat puncak arabella....pegi ikut kuala medang...


then balik ukay perdana ,kali nie ikut simpang pulai....kira nyer rata ler iris dah g hehehe.....


n this friday iris will go 2 putrajaya teman mama interview hehe....



p/s ade lg tu..kenduri kawin kat putrajaya n kl...wajib g tu...sedara mama, kawan papa












mainan pertama iris






last week masa jalan2 kat jj cari barang tuk iris so aku pun belikan lah mainan pertama nie tuk my baby..





Wednesday, April 27, 2011

iris wat muka pelik...

dalam minggu nie aku dah try bg susu guna botol kat iris...first try pum dapat ler x sampai 1 0z pun..rs nyer 20 ml jer..huhu..tp aku teruskan gak usaha mgempam susu tuk my baby iris...


dah siap, my hubby ler yg tukang bagi..muler ler dia bt muke pelik..haha..di lueh2 ngan lidah dia...


kali kedua breastpump dapat ler 1 oz...kali nie my mother in law lak yg bg..pun same.dia main2 je ngan lidah puting tu...


kali ketiga bg aku lak yg bg coz dah xde org yg nak tlg bg dah..apa lg ...lg ler dia wat muke pelik...lastly nangis..agak nyer dia kate ape la mama aku bg kat aku nie huhu...


at least dia nak ler jugak minum klu org lain yg bg hihi....

Tuesday, April 26, 2011

berita yg menggembirakan...

ha..ha..ha....dlm aku kesedihan kehilangan..aku bersyukur kerna d berikan berita kegembiraan....yea..rezeki iris, aku dapat surat temuduga spp 13 mei nie tuk gred dg41 hoorey...seronok tul rs nyer...




alhamdullilah, pihak sk call bg tau aku dah dapat surat panggilan tu..so kene ler mule prepare ape dokumen yg patut seperti yg diminta dlm surat...antare nyer:-



  1. ic

  2. surat beranak

  3. sijil spm

  4. diploma n transkrp pendidikan

  5. ijazah n transkrip nyer

  6. rekod perkhidmatan kat ppd ( nie yg paling malas ..kene amik surat pmohanan dulu kat sk)

  7. pas2 surat2 yg kene download kat laman web spp

date nyer 13 mei 2011, ari jumaat , kul 7.30 pg..

Monday, April 25, 2011

minggu yg menyedihkan..

last week, aku n adik2 telah membawa my bonda g ke cameron highland bercuti..sempena lepas berpantang...memmg best g ramai2...al maklum ler kami g ngan sume baby2 yg baru lahir...damia alessya, hani fashiha n iris marissa...


tp balik je dr sane, adik aku yg sampei dulu bg tau rumah mak di masuki pencuri...habis sume barang2 berterabur dlm bilik...2 lap top, n duit rm 1000 habis kene kebas..


aku ler yg paling malang tu..duit aku yg aku simpan secara x sengaja hasil dr mgajar tuisyen lesap macam tu jer...


tuk menenangkan hati aku bagi tau diri mungkin bukan rezeki aku agak nyer...


tp dr tempat yg dimasuki, aku percaya nie keje bdk2 yg x de keje, tp nak cari duit mudah...bile suruh sk x bt btl2...dah xde keje mule ler memikirkan benda2 yg x betul...


moga mereka2 nie diberi hidayah..ke jalan yg benar....

Monday, March 28, 2011

3 hari yg lalu...


3 hr berlalu...aku makin pelik...ngape hp aku asyik tulis emegency call only je..tp bukan my maxis..mule nyer aku wat x kisah je..mayb maxis de masalah kot..

aku x puas hati..my hubby lak dah byk kali dial x dpt2 gak..dia pun pelik..lastly tah mcm mane dia call rmh n bg tau suruh my sis in law tkr hp n tgk2 kan my hp..bile try je kat hp dia pun same..rupe nyer sim card aku yg rosak...


apa lg aku pun buka fb...htr mesej kat hubby..pas2 hubby call minta my sis in law tuk belikan prepaid br..akhirnyer jam 5.45 aku dapat call mak kat selayang...dpt ckp 2 ank buah aku yg comel 2 hanna n daniall...huhu..



Friday, March 25, 2011

ikan haruan...


oleh kerana aku bersalin secara cesanrean, kene ler makan ikan haruan..jd ingin aku kongsikan bersama kat cni kebaikan nyer....





Kebaikan ikan haruan





1. Haruan mempunyai asam amino dan lemak yang dapat menyembuhkan luka dalam perut serta amat baik untuk mengubati penyakit gastrik


2. Haruan mengandungi sejumlah besar Vitamin A yang membantu menambah daya penglihatan, melembapkan kulit dan bertindak sebagai anti oksidan yang melambatkan proses penuaan.



3. Haruan mengandungi asid arakidonik yang tinggi yang membantu memulakan proses darah menjadi beku dan bertanggungjawab untuk pertumbuhan semula sel baru.



4. Glisin dari ikan haruan (merangkumi asid aspartik dan glutamik) yang merupakan satu daripada komponen penting kolagen dalam kulit manusia akan membentuk molikul protein yang penting untuk pertumbuhan semula dan penyembuhan.



5. Dari kajian saintifik didapati pengambilan ikan haruan juga dapat mengurangkan sakit selepas pembedahan



6. Lendir ikan haruan mengandungi asid oleik dan linolik tak tepu iaitu komponen utama lipid sepenuhnya



7. Ikan Haruan mengandungi kolagen yang tinggi yang membantu mencantikkan kulit

petua orang dulu-dulu

salam..

dalam dok cari2 info, aku terjumpa ler artikel nie..meh kite kongsi same2..layan.....



Pemakanan ialah aspek yang amat penting dalam rawatan pantang bersalin. Ini kerana proses kehamilan telah mengganggu keseimbangan hormon ibu. Mereka mengalami pelbagai bentuk tekanan dan gangguan emosi akibat perubahan fizikal. Apalagi semasa melahirkan anak, tenaga dikerah dengan hebat, urat saraf banyak yang cedera dan terjadi luka di bahagian tertentu.
Mengikut sesetengah petua Melayu, ibu-ibu dalam pantang disyorkan makan nasi berlaukkan ikan masin atau ikan panggang berkunyit dan meminum air mengikut sukatan jari (dua ruas jari untuk sekali minum). Akibat diet cara ini (kurang berzat dan kurang air) ibu-ibu terdedah kepada risiko penyakit buah pinggang dan tekanan darah rendah. Oleh sebab itulah makan perubatan moden menentang amalan berpantang cara Melayu. Ingin diingatkan, cara pemakanan tersebut bukanlah cara Melayu tradisional yang sejati tetapi merupakan sebahagian cara hidup mereka yang kurang berkemampuan.



Jenis ikan
Ibu dalam pantang dilarang memakan ikan masin atau ikan kering kerana makanan tersebut hanya akan menyebabkan darah nifas berbau busuk, cepat kering serta melemahkan daya ketahanan fizikal dan mental. Ilmu perbidanan Melayu menggalakkan memakan ikan yang segar, mengelakkan ikan yang berbisa seperti bawal hitam, terubuk, duri, pari, sembilang serta parang kerana takut menyebabkan bisa atau bentan pada pintu rahim.
Selain ikan berbisa, jenis ikan yang dilarang yang menyebabkan kegatalan kulit serta menimbulkan reaksi alahan ialah ikan kembung, tamban, cencaru, atau tongkol dan makanan laut seperti udang, sotong, kerang dan lain-lain.
Mengikut petua Melayu, ikan yang disyorkan dalam pantang bersalin ialah haruan dan yu. Ia dipercayai boleh memulihkan luka-luka dalaman dan luaran. Ikan haruan yang hidup di dalam lumpur mengandungi khasiat mineral yang tinggi bagi menyembuhkan luka. Secara tradisi, ikan yu dipercayai dapat membanyakkan susu ibu dan beberapa kajian saintifik turut mendapati perkara tersebut benar.




Ulam-ulaman
Terdapat pelbagai jenis ulam tempatan yang mudah diperoleh di mana-mana, antaranya serai, lengkuas, daun atau ubi cekur, bunga kantan, kunyit hidup, daun kesum serta halia. Ulam-ulaman ini mengandungi fiber, zat galian (mineral) dan pelbagai vitamin, termasuklah A, C dan E, bersifat anti oksidan.
Selain ulam di atas, terdapat ulam berkhasiat yang sesuai dimakan oleh ibu dalam pantang, antaranya:
Daun pegaga, pucuk mengkudu, ulam raja, daun lemuni hitam, daun kaduk, daun sekentut, daun cemumar, daun pudina, daun kari, daun bebuas dan daun ruku.


Jenis sayuran dan buahan
Ibu bersalin dilarang memakan sayur-sayuran menjalar, sejuk serta berangin. Antaranya ialah kangkung, timun, sayur keladi, pucuk ubi, pucuk paku, bayam, sayur atau daun keti (bunga putih), kacang panjang, petola, labu, rebung, kacang botor, jeruk maman, petai, jering serta terung. Ibu bersalin juga harus mengelakkan minuman bergas, sejuk serta tajam seperti air tebu, cincau, kelapa muda serta buah-buahan seperti nenas, jambu, belimbing, durian belanda, mangga, betik, ciku, langsat, tembikai cina, nangka, cempedak, pisang masak hijau, pisang nangka, pisang embun, pisang udang, ubi kayu, ubi keladi, sengkuang, manggis, macang, kuinin, dan binjai. Makanan tersebut dilarang kerana dapat mengakibatkan sakit tulang dan sejuk otot serta lemah sendi. Penyakit-penyakit tersebut diketahui telah banyak berleluasa di barat dan dikenali sebagai artritis dan rheumatisme.



Jenis ayam dan burung
Ibu bersalin disyorkan memakan ayam hitam, ayam didik atau ayam selasih yang digaul dengan halia tua, garam kasar dan madu lebah. Ayam ini dikukus dan diambil patinya untuk mengembalikan ketahanan tubuh. Burung puyuh dan merpati juga baik untuk melancarkan aliran darah dan mengatasi masalah sukar tidur pada waktu malam.
p/s mungkin ade kebenaran nyer....yg baik jadikan amalan....

Wednesday, March 23, 2011

Hijau - Zainal Abidin (HD/Karaoke/HiFiDualAudio)



lagu nie menyimpan seribu satu makna pd org2 yg memikirkan nyer..

cuba lah hayati mesej yg disampaikan lg nie...

sungai

sungai....
anugerah tuhan yang maha kaya..
tp...tangan2 manusia
yang terlalu rakus..mengejar kekayaan
memusnahkan kejernihannya....
sungai
kini...air mu kian keruh
sekeruh hati manusia ...
masihkah ada aliran airmu
sedekad lagi ...
untuk tatapan generasi akan datang....



Saturday, March 19, 2011

baby care..

sok2 iris mcm nie ler hehehe....


pandai pegang sudu minta mkn...

berjalan2 ngan mama n papa

majalah gila-gila

karektor ujang


profesor serba tau




salam...

klu tgk pada tajuk mesti biase je kan...


apa pun pg td ketika menonton nasi lemak kopi O di channel 9, diorg bt topik mengisahkan majalah lame nie...so ramai ler kartunis yg pernah terlibat dipanggil untuk dinterview...


majalah nie mmg klasik ler pada aku..coz lawak dia mmg gile2...aku paling suke ngan kisah 3 dara pinggitan..klu ader je kat rumah majalah nie..first sekali aku baca kisah diorg ler...



lagi pun bile bercerita pasal kartun nie teringat kat arwah suami kakak sepupu aku yg paling pandai melukis karektor kartun...cerita yg dibuat saje2 je tp mmg menarik..siap dibukukan...tp hanya tuk tatapan kita org je ler..bile tanye ngape tak hantar kat mane2 majalah..jawab nyer mudah jer saje nak mengisi mase lapang...

tp pada aku ler, karektor yg dihasilkan oleh arwah, klu dihantar mesti diorg suruh wat lg.. apa pun alfatihah buat arwah.....









Tuesday, March 15, 2011

nur iris marissa bt mohd fahmi kamal

my little princess

tgh layan fill .....
iris tgh senyum

pandai anak mama posing depan camera



Tuesday, March 8, 2011

my little princess

salam....

tanggal 24 feb 2011 yg lalu, lahirnya my little princess nur iris marissa di pagi yang hening 7.03 minit secara operation...
hati aku mule nye cuak apabila diberitahu terpaksa melahirkan bayi sulung kami secara operation...doc beritahu kerana najis bayi telah keluar..jadi untuk mengelakkan bayi lemas, terpaksa le aku redha...
hingga ke saat ini, aku masih terasa sengal2 dibahagian operation tu...
lucky aku mempunyai hubby yang baik , yang menjaga aku dengan baik.Segala benda yang membolehkan aku segera sembuh dicuba nyer suruh aku makan...love u honey...

Thursday, February 10, 2011

19 thn telah berlalu.....

hari nie genap 19 tahun arwah abah pergi meninggalkan kami semua...
masih aku teringat lg waktu tu aku baru je menginjakkan kaki ke sk menengah...
dengan adik2 yg masih bersekolah...dan si bongsu baru je 4 thn, mak lah yg menyara kami semua dengan tulang empat keratnye...
perginyer ketua keluarga..mak org yg paling tabah dan hingga kini mak berjaya membesarkan kami dengan hanya bersandarkan pencen arwah abah....
kami adik-beradik berjaya mak didik menjadi orang berguna dan menamatkan pengajian masing-masing...
adik2 ku moga kalian akan mengenang segala jerih payah bonda tercinta membesarkan kita ....
buat arwah abah aku titipkan doa setiap hari..semoga roh nyer dicucuri rahmat...amin..ALFATIHAH..

Thursday, January 27, 2011

view from the sea



cantik x???
hehehe...
  • aku mmg suke ngan pemandangan mcm nie....

  • dpt menenangkan minda yg bserabut...

  • lagi pun nie aku amik dr images kat intenet...

  • blh lak nnti tampal dlm class...

Tuesday, January 25, 2011

ade ke patut

salam....

ape yg aku nak coretkan nie adalah rs x puas hati bile ade org hanye tau minta kite bt 2 n nie tp dia sendiri x patuhinye...


bendanye simple je...
sbg org ats kene ler tunjukkan contoh yg baik ckit
nie x...bdk br je terkial2 memulakan larian
awk lak naik kete terus je blk....
boleh jd contoh ke?????
  • bkn merungut..tp itu ler kenyataan nyer..sape pun malas nak cooperate ngan org mcm tu..
harap2 ia nyer kan jd peringatan wat aku..sampai

bile2 supaya bile dah terima tgjawab 2 wat ler betul2..klu x jgn jd org ats.....

ddk je jd sy yang menurut perintah ....

Monday, January 24, 2011

entri pertama 2011

salam...nie le entri pertama aku dlm tahun 2011....dah lame aku x mnulis ape2 kat cni.aku hanya byk melayari entri kengkawan sambil2 tu mencari resepi yg kot2 aku blh le bt hehehe.......
jan.bln yg penuh dgn kesibukan.mane x nyer, thn nie aku kene pegang class 4 venus, kene jd KP Sc, penyelaras ppsmi, mbantu guru spbt, ketua penasihat kelab doc muda, penasihat pengakap, rumah tuah, sukan olahraga n entah ape2 lg yg aku x ingat...(agak nyer ler) rs mcm dah abis disenaraikan...
first even thn nie ,merentas desa 26.1 (rabu).skrg diorg tgh giat bt latihan.takut terkezut lak otot bdk2 2 nnti klu xde latihan...
bln nie gak, my brother in law akan melangsungkan weding dia ngan org melaka, klu x silap org bukit beruang...so kirenye mmg busy giler ler...
29 hb nie lak ade mesy. agung pibg sk aku...kali nie nie aku kene tlg kak sha wat sijil pghargaan tuk semua ajk..
paling mdebarkan, this week dah genap 36 week 1 hari kandungan aku..dah x lame nak bsalin.td g check up ngan doc, kate nyer semua ok, tekanan darah, HB dah naik, air kencing sume ok ler...yg x ok ckit bab berat... naik lg ...smpai skrg aku nyer kasut dah x brp nak muat..rs br je beli awal jan ari tu....nasib le....
ape pun aku hrp sume nyer dlm keadaan slmt...brg2 ape yg perlu aku dah packing.....hope sape2 yg mjenguk kat blog aku nie doa kan aku slmt bsalin nnti...amin...