CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Monday, December 28, 2009

holiday ! holiday ! holiday !

welcome 2 taman mini air keroh


cantik kan view dia hehehe


mase kat rumah sarawak


antara replika yg dipamerkan


my mum, alang, hana, jiha n adam


perigi hang tuah
air nye sejuk betul


before balik

salam.....minggu nie minggu akhir bercuti sk...tp aku dah mule start keje td dgn meeting 4 sesi 2010...dan dgn reda hatinye aku menerima setiap tugas yg diberi dgn penuh tanggungjawab hehehe......apa pun aku sebenarnya nak cite pasal percutian aku yg baru lepas nie hehehe....tu pun last minute punye plan menjadi gak hehehe.....

Jumaat 25hb aku n family aku telah berangkat ke pd,...kami sampai dlm kul 6.30 ptg....almaklum le bertolak pun dah ptg kul 4 lepas menghadiri majlis hari jadi anak jiran aku....kali nie aku menginap kat legend water chalet..ala chalet yg atas air tu hehehe...mmg best giler.mana taknye boleh memancing n barbecue kat situ gak..tp sayangnye aku x minat memancing hehehe...mlm2 mmg boleh nampak le org memancing sambil menghirup air laut n udara yg nyaman....

Esoknye, kami bersiap untuk ke negeri bersejarah iaitu melaka...n destinasi pertama yg kita org g dulu ialah taman mini air keroh....tempat nie mmg best betul..mana taknye penuh dgn sejarah rumah2 lame dr setiap negeri..mmg lame betul kita org kat cni...pada aku le org yg mengajar subjek sejarah n psv mmg patut g tempat nie coz kat cni segala pic n penerangan senang2 je dapat n amat memberi input wat kite semua sebagai guru...apa pun korang tgk le pic2 yg aku upload nie...

selesai je melawat taman mini, kita org g ke perigi hang tuah..kat cni kita org ambil wuduk ngan menggunakan air perigi nie...huh sejuk betul...kat cni juga terdapatnya rumah tradisional melaka dgn segala barang2 antik...tangga dia mmg cantik betul...


destinasi seterusnye melawat banda hilir..kat cni yg paling aku tension betul..mana taknya cari parking je hampir dekat satu jam setengah, last2 aku dapat park kat bawah dataran pahlawan...huh sakit betul hati...

hampir jam 7 mlm, kita org mule bergerak pulang ke pd semule...kali nie lepas exit rembau, linggi n pedas aku ikut jalan kampung merentasi pengkalan kempas, pasir panjang n akhirnye sampai kat telok kemang...kita org berhenti 4 dinner kat situ sambil mendengar deruan ombak hehehe.....kebetulan tu ada pulak konsert 60an kat situ..x boleh bla tul layan je la...hahaha... akhir nye kita org sampai kat chalet kita org tu dlam kul 10 mlm...aduh letihnya

pagi esoknye, lepas solat subuh aku pun terjun mandi kolam ..... dah siap2 aku muke mengatur langkah tuk amik gambar sebelum balik kat kawasan sekitar chalet nie hehehe....kita org bergerak balik ke selayang dlm kul 12 tgh hari coz tau mesti keta banyak giler...tu pun mmg banyak keta ..sampai kat cni dlm kul 2.30 ptg...apa pun mmg best tul holiday kali nie....

Monday, November 30, 2009

school holiday

with rosyam nor

with rozita che wan



with farisha irwayu


daniall n hana



lasak btl bdk berdua nie hehehe




salam......2day dah kira masuk lastweek 4 my holiday mmg best hehehe......tp mmg memenatkan,mana tak nye melayan dua org anak buah aku nie aduh letih dibuatnye....dua2 dah makin lasak...kalau sape2 nak kurus x yah g gim jaga n ikut je bdk2..... hehehe confirm kurus.


Lame gak aku x up datekan blog aku nie kan..mcm2 cerita plak 2 kluar dr blog kengkawan aku kat cni.....almaklum le aku busy btl mencari geng2 lame mase sek.men. dulu kat fbook ....hehehe dan hasilnye berbaloi2 bak kate fahrin hehehe......coz blh le jumpe hampir 50% dr diorang nie.even member mase sek ren pun boleh jumpe balik hehehe ....seronok sangat.

kebanyakan dr diorg masih still kat cni le..tp ade jugak yg dah ke tempat lain like baby jd lecture kat uitm pahang, yatie cikgu kat sarawak, jainah lecture kat politeknik kangar perlis..dan lain2 le x tersebut hehe....So kirenye boleh le tau cite2 diorg walau pun jauh beribu batu...Guys i miss u all.....hehehe

Apa pun awl disember hari tu aku dapat tiket g ke anugerah skrin tv3 at pwtc jam 9 mlm.So mase tu sempat le jumpe beberapa org selebriti kat sane..antaranye rozita che wan mmg cantik n seksi giler...farisha irwayu cute sangat...rosyam noor, eizlan yusuf n wife fuh cantik sgt...dynas, zarina zainuddin..siti nurhaliza mmg cantik n suara dia mmg sedap btl... n ramai lagi le.....Klau tgk kat tv anugerah 2 mmg nampak meriah kan, tp bile aku kat sane rs biase je hehehe....wat ever le...

Aku g sane dgn adik, anak buah aku n kakak sepupu aku coz kita org dapat 4 tiket je...Kita org sampe pwtc dlm kul 8.30 so sempat le round2 kat lobi pwtc tu tgk selebriti 2 lalu kat carpet merah hehehe sblm nak ke aras 5 tuk menyaksikan acara 2..Tp mase laluan carpet merah 2 ade gak le artis yg ikut blkang coz katenye x jumpe jalan masuk ke aras 4 tempat laluan tersebut.Mase tu nak tergelak pun ade gak...ye le selalu ade majlis kat pwtc pun blh x jumpe jln masuk hehehe .....

Masuk je kat area tu rs berada kat padang pasir le pulak coz diorg kat gune tema mlm 1000 bintang hehehe.u ..mmg real le...apa pun hbs je acara tu , peminat2 yg fanatik meluru turun ke aras 4 nak bergambar ngan artis2 kesukaan di org ...termasuk le adik aku..so x pasal2 aku jadi camerawoman yg x bertauliah hehehe....
















Tuesday, November 24, 2009

wedding mas

bergambar sebelum pulang dgn kak ani n anaknya serta anati

kak ina n adlina bersama pengantin kita, mas

bersama kak zaidatul n anati


selepas majlis akad nikah


penyerahan mas kawin




salam...21.11.09 sabtu mlm, mas telah selamat dinikahkan oleh bapanye sendiri dgn pasangannya harith tepat jam 9.30 mlm.Aku, kak iza n anak kak iza,anati antara teman yg telah menyaksikan majlis tersebut.Akad nikah telah diadakan di surau berdekatan rumah pengantin.


Besoknya, pada hari ahad majlis besar telah diadakan dgn meriahnya.Ramai kengkawan yg telah menghadirkan diri.Apa pun korang tgk le pic2 yg aku uploadkan nie yg x berapa banyak nie k.........hehehe

hari anugerah cemerlang

persembahan oleh mrd tahun 4 n ustaz wan

sempat lagi posing hehehe

backdrop oleh kak aishah, kak ida n kak mastini


persembahan oleh tahun 2 qalam jamaie

antara penerima hadiah mata pelajaran terbaik




salam...21.11.09 telah berlangsungnye hari anugerah cemerlang kat sk aku.kali nie aku duty bahagian pengurus penerima hadiah n juga part sijil.Apalagi bile sebut pasal part sijil nie, awal2 lg dah kene taip name mrd2 satu persatu mengikut class n kedudukan n prestasi mereka.


sebelum tu dua hari khamis n jumaat telah diadakan raptai bagi melancarkan perjalanan semasa hari sebenar nanti.Mase nie macam2 le yg terjadi.salah satunye penerima hadiah x dtg.Jenuh gak le aku suruh mrd lain utk menggantikan yg x datang tu...hehehe.Apa pun pada hari sebenar ada gak le 2 org yg x dpt datang.So hadiah diorg tu dah aku letakkan kat atas meja aku.


majlis telah berakhir pada jam 11 pg.Korang layan le pictures2 yg aku upload nie k......chow dulu













Sunday, November 15, 2009

golf amal kat pgtc


berlatarbelakangkan kolam renang

with me kak iza, kak sha, kak midah n mas


salam....15.11.09..pibg sk aku telah mengadakan satu pertandingan golf amal kat pgtc.Penyertaan klau x silap dlm 60 org.Aku, mas, n kak iza telah meramaikan majlis d situ hehe...sempat le kita org round2 sambil melihat keindahan tmpat kat ctu..






at last....


my family from left alang, adik, mum, n angah
in front hanna, fauzi,azzri, n daniall



with my mum n sisters




with kak has, my cousin n my mum



kawan lame kat maktab dulu




salam...at last tanggal 14.11.09 menjadi sejarah wat aku setelah berhempas pulas selama 4 years study kat oum,aku berjaya bergelar seorang garduat hehe....sarjana muda(Kepujian) pendidikan (Science).Majlis telah bersidang pada sebelah ptg kat Dewan Merdeka PWTC.Kali nie disampaikan oleh Naib Canselor/Presiden OUM Prof.Emeritus Tan Sri Anuwar Ali.Seronok sangat...

Dlm kul 1.30 ptg kami telah berkumpul kat anjung mengikut no kad pintar masing2.Sebelum tu mak, kakak sepupu n member2 aku tlg pasangkan jubah aku n aksesori yg perlu....Lebih kurang kul 2 ptg kami mula berarak masuk ke dewan merdeka.Masa tu rasa mcm x percaya aku telah bergelar graduat.

Kat ctu jugak aku bertemu dgn rakan2 maktab lame n senior2..lg le bertambah seronok.Majlis dimulakan dgn nyanyian lagu negara, lagu universiti.Selepas je ucapan oleh naib canselor, saat yg ditunggu tiba jugak majlis penganugerahan....hehe..

Bile baris aku mule dipanggil mule le rs seram sejuk.Tp aku berjaya gak harunginye hehe...Semua family aku hadir termasuk le best friend aku nur.Apa pun majlis hari nie akan menjadi kenangan terindah sepanjang hayat aku...horey..at last......

Apa pun layan le pic yg sempat aku upload kat atas nie.....adios ...chow..















vistana hotel



with fara

salam...11.11.09 hari tu kelab guru telah mengadakan jamuan akhir tahun bt semua kakitangan skbbs.So aku antara org yg x pernah miss dlm manghadirkan diri hehe....Apa pun sebelum gi jamuan hari tu aku g amik aku punya jubah tu majlis convocation aku hari sabtu nie..

Aku n the gang sampai lebih kurang jam 3 ptg.Kiranya lepak2 dlm 15 minit pas2 majlis pun bermula.Kali nie mcm biase selain dr ada cabutan bertuah, permainan rebut kerusi n pecahkan belon kat kaki kawan.Mmg gamat le....almaklum le cikgu2 yg main....

Selain dr cabutan bertuah, aku juga dapat hadiah misteri yg telah dilekatkan kat bawah meja tmpt kita org duduk.So mase pgumuman suruh cek kat bwh meja apa lg gamat le suasana kat sane....

Majlis berakhir jam 5 ptg.Sebelum balik kita org sempat le bergambar beramai2 hehe...Korang layan le pic2 kat atas nie......adios chow dulu....


















Friday, November 13, 2009

jamuan class

kak ida n kak ani

en ishak n my teacher pn. sharipah

my student 4 jupiter



with shah, kak ina n kak ani again


salam...hari nie 13.11 semua class telah mengadakan jamuan class.Smlm bagai nak rak gak le aku gi cari barang nak wat preparation.Al maklum le last minutes punye keje hehe...Balik je sk aku terus gi cari snek2 , ape2 yg patut dan lain2 lg le 4 my class..

Balik je rmh lps solat zohor, aku start goreng kacang coz aku nak wat kuah kacang n nasi impit.Pas2 aku aku blender cili n rebus kan nasi impit dlm periuk.Klau ikut kat dlm peket tu rebus je 1 jam dah cukup tp mak aku dah siap remind aku siang2 kene rebus lebih kurang 3 jam coz nanti x kemas..

Tadi lepas je siap2 aku potong le nasi impit tu dari rumah coz mls nak potong kat sk nanti berkecah2 lak kat class nanti .Air batu pun aku beli siap2 mase on d way nak g sk td.Sampai je sk bdk2 aku dah tgu cikgu dia kat dpn blok A tu .Mesti diorg risau coz aku x sampai2 lagi .Selalu awal je aku sampai hehe.... .Mane x nye hari nie mmg aku lambat ckit sampai sk coz nak prepare semua benda2 tukan.


Oleh kerana makanan budak2 x sampai2 lagi, so aku nak geng2 yg menempah g amik makanan yg kita org tempah tu kat rumah tuannya.Lame gak le coz banyakkan.Lebih kurang 155 bungkus nasi...

Apapun jamuan class tu berjalan lancar.Aku dah siap2 pesan kat bdk2 tu kemas lepas hbs jamuan tu betul hehe....Cikgu dia lak sempat le melawat beberapa class antaranya 5M,5J,4J, n 1J.Class2 lain maaf le x sempat nak g coz dah terlalu kenyang hehe....

Jamuan berakhir jam 11 pg lepas.Sebelum balik aku sempat le bagi tau kedudukan bdk dalam class.Kat cni sempat le aku uploadkan pic2 mase jamuan td....K adios chow dulu...









Sunday, November 8, 2009

sunway lagoon



salam...yesterday 7.11.09 sk aku telah ke sunway lagoon membawa bersama bdk2 pengakap.Rsnye mk kali nie je aku dah 4 kali kot g sane hehehe....mase tu gi ngan sk juga le.Mase ramai lagi yg gi tu fara, tim n mas pun ade sekali.Rombongan mcm biase le di ketuai oleh cikgu Ishak.Selain tu cikgu lain yg turun serta adalah shah, iwan, hazar, kak rahiza, kak sha n kak wani.



Kami berkumpul d sk dlm pkl 8.30 dan bertolak ke sunway lebih kurang pkl 9 pg.Sampai je kat sane dlm pkl 10.30 pg.Setelah diberi tiket masuk oleh petugas d sane kami bergerak masuk ke kawasan dry park dahulu hingga lah ke jam 12 tgh. Selepas tu kami bermain d kawasan wet park hingga le jam 3.30.



Bdk2 x yah cerita le mmg excited sangat2..al maklum le nak main airkan hehe....Apa pun lepas je bdk2 siap menukar baju diorg, kami bergerak pulang ke sk lebih kurang jam 5.30 n sampai kat sk dalam kul 6.20 ptg.Apa pun ia tetap menjadi pengalaman yg menyeronokkan..Apa pun aku sempat le selitkan beberapa keping pic kat bawah nie...k le chow dulu nak dinner....

bersame kak wani n my student

with kak iza lepak2 tgh tggu bdk2 bersiap


with hazar n kak iza









Friday, November 6, 2009

final exam

salam...hari nie last paper bdk2 iaitu science n psv.Paper sc mule jam 8pg dan berakhir pada jam 9.15 pg.Apa lagi lepas je paper tu berakhir maka penuh le atas meja aku ngan paper2 sc tu yg sebanyak 6 class semuanye...Nasib baik paper objektif , cepat le ckit aku marknye. hehehe...
Pada mase aku menaip kat blog aku nie hampir semua section dah nak siap aku mark .4J n 4v dah selesainya dua2 section n aku berpuas hati dgn jawapan yg aku terima walaupun x sepenuhnya.Kiranye misi aku nak diorg dapat menjawab section B tu berjaya gak la...
k la chow dulu coz nak solat maghrib dah....

Thursday, November 5, 2009

busy week

salam...this week keja aku mula bertimpa2.Apa xnye lepas abis wat revision dgn bdk2, aku kene mark paper di orang pulak..jangan x tau 6 class aku kene mark.Tp ade lg cikgu2 yg kene mark lagi banyak dari aku hehehe...apa pun terus kan usaha mark paper tu hehehe....
Next week plak dah kene kutip teks book n bagi text book 4 year 2010..Selain tu kene handle jamuan class.Sebut pasal jamuan class nie yg bt aku pening kepala ckit...Ye la dulu mgajar ptg so bp boleh la aku bt preparation ckit... nak cari bahan or wat ever le skrg nie aku kene fikir awal ckit nak bt ape kat bdk2 tu..nanti le aku discuss ngan di org abis exam nanti...

Next week gak majlis penting wat aku selepas berhempas pulas hehehe..... mengadap buku iaitu majlis convocation aku akan diadakan kat PWTC .macam x caye je lepas 4 thn aku beulang-alik ke shah alam tuk class aku,akhirnya aku berjaya menamatkan study aku nie...
ape pun nanti aku cite le apa yg akan berlaku dlm minggu terakhir sebelum sk akan bercuti selama sebulan ....k chow

Tuesday, November 3, 2009

convocation adik

my family sorang lagi adik ipar aku x dapat datang


salam..lame aku x update blog aku nie.skrg nie mmg tgh sibuk nak tande paper budak.tp aku nak release tension so aku pun buke la blog aku nie...


kali nie aku nak cite pasal konvo adik aku yg telah berlangsung pada 5 okt hari tu..so hari tu kirenya aku amik crk le..klau x mane nak bawak mak aku gi sane..Tempatnye kat Politeknik Sultan Azlan Shah atau lebih dikenali sebagai PISAS


Aku sampai kat sane dalam pukul 7.30 pg..kire nye awal la tu coz adik aku dapat sidang pagi. Adik2 aku yg lain datang lebih kurang kul 10 pg.Almaklum le nak bawa budak kecik. Kang lame2 diorg boring le pulak.


kirenye adik ipar aku yg sarawak tu je yg x dapat datang coz cuti dah habis balik sarawak hari tu hehe......



Monday, September 28, 2009

hari raya


salam.nie antara pic yg sempat aku uploadkan mase hari raye hari tu tuk laman blog aku nie


pic nie dgn sepupu2 aku



mase beraye kat rumah sedara sempat posing


family adik aku


lame aku x jengok blog aku nie.almaklum le sibuk betul hehe...apa pun aku nak coretkan sikit kisah aku dimusim perayaan nie.Sebelum balik ke kg hari 2 sempat le aku buat beberapa jenis kuih..

Sebelum aku bergerak balik ke kg pada hari jumaat tu sempat le aku bershopping brg2 yg nak dibawa balik ke kg..dari selayang aku singgah kat bukit beruntung mengambil anak buah aku kat sane coz dia nak ikut kita org.So aku gi le ambik dia.Dlm pada tu aku dah fikir mesti jalan sesak...ye la semua nak menuju ke kg masing2.Tp alhamdullilah, keta banyak jugak la,tp still masih boleh speed lagi hehe....

Kami sampai kat Ipoh dlm kul 4 ptg.kali nie aku singgah kat Ipoh rumah makcik aku.Kami berbuka pose ramai2 kali nie dgn sepupu2 aku n anak2 mereka..Lepas habis je cite 'nur kasih' kami konvoi ramai2 menuju kg arwah opah aku kat kuala kangsar coz pak ngah aku dah siap menunggu kat sane...kami sampai dlm kul 11 mlm.Aku apa lg coz terlalu letih drive, aku le org pertama yg tido dulu...Diorg yg lain sempat lg berborak2....

Pg Sabtu, aku follow mak aku,makcik n pakcik aku gi pekan kuala membeli barang2 yg nak dimasak.barang basah je coz barang kering semua dah beli siap2 dr rumah masing2..Kul 12 lemang dah mule dibakar.Sape lagi yg tolong jaga api, abg2 sepupu aku le..Sementara kami yg lain sediakan bahan utk buat rendang, nasi impit n kuah kacang..
Sebelah ptg lak kami bergotong-royong memasak juadah utk berbuka pose hari terakhir..Dlm pada tu lepas je pengumuman raye, takbir raye dah mule kedengaran di selangi dgn bunyi mercun...memang meriah la...

Pagi raya,mcm biase bersiap utk sembahyang raya.Sebelum tu kene bersalam2 mohon maaf kalau ade silap n salah.Pastu siapkan dulu kuih2 raya yg dibawa ke dlm bekas kuih n potong lemang n nasi impit..apa pun kat sini aku sertakan pic2 semasa hari raya...




























































Wednesday, September 9, 2009

upsr @ kepong,frim

salam..kali nie aku nak coretkan pengalaman semasa exam upsr.Kali nie aku telah ditugaskan kat sk kepong,frim.Aku bukan nak cite pasal exam upsr tu, tp suasana kat dlm frim tu yg amat mendamaikan.Mana xnye waktu tgh jaga exam tu boleh dengar bunyi2 unggas kat hutan mengingatkan aku kat kg aku di kuala kangsar, perak.Almaklum le dah lame aku x balik kg.Pak ngah aku dah bising2.Kalau x silap kali terakhir aku balik kg mase bulan 5, cuti hari pekerja.So memang dah lame betul le ....
Berbalik kpd suasana kat frim,hr kedua exam sempat le aku round2 sekitar frim sampai kat kawasan air terjun.Dr dewan exam tu aku boleh nampak taman ebotani.Kalau nak melawat taman nie,aku nampak weekdays je coz sabtu n ahad cuti...
Time aku round2 tu nampak le jalan ke canopy walk.Takde la aku tgk betul2 coz kene berhenti jalan ke dlm sikit.Coz aku sorang2 takut jga le so aku tgk dr dlm keta je.Memang betul2 best le kat sini, udara nyaman, sejuk n jauh dari hiruk pikuk kenderaan aku rasakan.Selain dr taman metropolitan kat kepong tu, aku rasa dtg kat frim nie pun boleh rehatkan minda .

Sunday, September 6, 2009

lawatan kat jakarta n bandung

salam..sebelum nie aku ada uploadkan pic mase aku gi jakarta n bandung sebelum nie.Di sini aku ingin coretkan sedikit pengalaman aku kat sane... Aku ke sane dengan menaiki Air Asia.Aku check in pada pukul 8.00 pg kat LCCT n penerbangan aku pada pukul 10.00 pg.Aku tiba di sane pada jam 12 lebih kalau x silap.First time menaiki kapal terbang satu pengalaman yang cukup menarik.Mane x nye cuba bayangkan kita berada beribu2 kaki dr aras laut.Nampak sayup je dari atas.
Oleh sebab aku rasa nak pening jdnya mase penerbangan tu aku tido je hehe..Tp sebelum tu aku nak cite le sikit sebelum berlepas pramugari n prmugara 2 ingatkan semua penumpangnye agar memakai tali pinggang dlm loghat indonesia.Mase tu aku dah terasa, boleh ke aku tahan kat tempat org nie....
Bile dah sampai kat ruang udara indonesia aku boleh nampak di org punya airport dekat dgn kawasan sawah padi.X seperti tmpat kita yg begitu tersusun.Mase tu rase nak balik pun ade hehe..ketika menjejakkan kaki kat airport dia aku terasa seolah2 aku berada di kuala lumpur era 90an(mcm yg aku tgk kat dlm tv).Patut la ramai rakyat diorg yg bermigrasi ke Malaysia.Kehidupan di sini memang susah.
Kat sini pemandu pelancong memang dah sedia tunggu rombongan kami dengan bas pesiaran yg akan membawa kami sepanjang berada kat sini.Dr. airport jakarta kami terus menuju ke Bandung.Kami melalui highway yang dikhabarkan baru saje siap.Tp jangan terperanjat coz highway yg dimaksudkan x seperti highway di Malaysia.Perjalanan dr Jakarta ke Bandung mengambil masa lebih kurang 2 jam.Sepanjang perjalanan aku dapat lihat banyak lambang2 parti yg akan bertanding utk pilihanraya.Itu la cerita menurut pemandu pelancong kami Pak Rizal.
Di bandung kami menginap kat Hotel Karang Sutera.Kami berada kat sane hingga hari Ahad.Banyak juga tempat yg kami lawati semasa kat sane antaranye Tangkuban Perahu, Muzium tempat terletaknya segala jenis rumah dan bangsa yg ada kat indonesia nie.Tp yg paling menarik mase shopping .Mase tengok pelbagai jenis fabrik n kain telekung yg cantik2.Patut le org klau gi Bandung kirim mcm2...
Tp sebelum kami turun ke tmpt shopping tu Pak Rizal mengingatkan kami agar tidak bercakap dgn org sebarangan n jalan berkawan.Bile ingat semula mcm apa yg aku buat jika bawa student gi rombongan pulak hehe...Apa pun sebelum kami berehat di hotel, kami menjamu selera dulu.
Tapi bile sebut je menjamu selera aku dah risau.Mana xnye tekak aku nie x boleh nak telan masakan minang.Aku just ambil sedikit je sebagai alas perut.
Hari Ahad lepas bersarapan kami bersiap dgn bagasi masing2 coz dr situ kami akan terus menuju ke Jakarta.Disini kami di bawa ke tempat mercu tanda tertinggi kat sini.Bayarannye di kira pakej, lebih kurang Rp7000.Boleh round2 kat dlm n naik terus ke ruang legar paling atas.Ok le tu...Klau kira duit Malaysia lebih kurang RM3 le..Naik je kat atas boleh rasa angin bertiup amat kencang.Klau nak tau cuma aku n beberapa org je yg naik kat atas coz yg lain sibuk nak gi shopping.Eee x tau le bukan senang nak sampi cni.
Isnin, kami melawat sekitar Jakarta dan jika ada yg ingin bershopping membeli cenderamata utk family masing2.Tapi kat Jakarta nie barang dia mahal sikit dari Bandung n x banyak pilihan coz bandar besarkan.
Selasa,hari yg aku tunggu2 utk balik ke Malaysia.Lepas solat Zohor kami dah check in.Kali nie aku dah x tido dlm penerbangan lagi.So boleh la aku lihat pemandangan kat luar yg aku hanya nampak kepulan2 awan.Bila je berada di ruang udara tanahair, Malaysia aku rasa happy sangat.Walauapa pun, kata orang jauh perjalanan luas pemandangan.Hujan batu dinegeri sendiri,hujan emas di negeri orang,lebih baik negeri sendiri.

Ini bangunan sekolah yg ada kat Jakarta nie.Kalau dilihat betul2 masjid n surau diorg berada betul2 dlm kawasan yg sama.Fikir2kan lah.....


Pic nie mase kat Bandung,kawasan rumah2 yg ade kat seluruh Indonesia.kalau x silap yg belakang aku tu rumah org minang.


Ini pic kat tangkuban Perahu.Kawasan gunung berapi.Kawasan bawah tu adalah kawah gunung berapi....



Nie le wang Indonesia.kiranye merasa le pegang wang sampai berjuta hehe..








Saturday, September 5, 2009

ramadhan

salam..lame aku x update blog aku nie.almaklum le busy betul melayan 2 orng anak buah aku, hana n daniall.bile aku mule nak mengadap je laptop nie mule diorg mengagah minta diangkat..skarang nie si daniall dh nak 6 bulan.hana pulak 4 bulan.klau dulu aku gemar terperap dlm bilik membaca novel sekrang x lagi...dah tukar hobby layan anak buah hehe...melayan diorang nie kadang2 aku x sedar pun mase berjalan begitu pantas.ape keja pun x jadi...agaknye macam tu le kalau ada anak hehe...apa pun hari nie dah masuk pertengahan ramadhan sekejap je rasanye...bile cite pasal bulan ramadhan nie ,kat rumah aku memang setiap hari ramai terutama skali hujung minggu kakak n abang sepupu aku akan turun kat sini untuk berbuka puasa beramai2.kalau weekdays plak adikberadik n hubby diorang memang berbuka kat sini..so everyday aku memang kene buat persiapan yg lebih dari biasa...waktu sahur je tinggal aku, my mum n adik bongsu.
Semalam aku gi la window shopping kat area selayang mall.saje je nak menghabiskan mase coz x tau nak buat ape hehe...aku gi sana dgn adik aku.tapi tah mcm mane kita org tukar plan pegi kat selayang capital dulu.kat sane ok la pusing2 takde yang menarik so kira org teruskan rancangan ke selayang mall.sampai kat sane aku tgk keta memang terlalu banyak so kita org malas nak pusing lame2 cari parking terus je naik untuk parking.tapi x sangka lak aku kat atas sepenuh2 parking.Dah 2 3 kali round kat situ x juga jumpa parking geram gak.Nasib baik aku bawa keta auto hehe..x le lenguh kaki aku ...akhirnya aku cakap kat adik aku turun je la mane tau kat level lain ade parking kosong.Lastly kat level 2 kami dapat tempat utk park, nasib la....Selalunya aku park keta kat level 3, dekat dgn lif senang le sikit.Dah park keta apa lagi kami memulekan operasi window shopping dari satu kedai ke satu kedai.Dalam nak window shopping je sempat le adik aku nie membeli beberapa pasang baju untuk anak dia si daniall.Bile kaki dah lenguh berjalan aku ajak je balik.Kalau ikut dia memangnye x abis2.That why hubby dia give time kalau diorg gi shopping..hehe...nasib la..Lepas je selesai solat zohor aku terus tido...Dan seperti biase lepas asar aku akan membantu my mum memasak untuk juadah berbuke puase...n pastinye family abg sepupu aku akan dtg untuk berbuka puasa bersama2 nanti...

Sunday, August 16, 2009

konsert nasyid

nie bgmbar dgn kump.wildan

dgn ina naim n her son
salam,lama gak aku x up datekan blog aku nie.x tau le keja ape yg banyak sangat sampai x sempat nak update blog hehe...kali nie aku nak cite pasal konsert nasyid yg aku gi smlm.memang ramai la jugak yg datang.aku ngan kak iza n anaty smpai dlm kul 8.30 kat dewan tu.first kita org jumpa ina naim ngan anak dia.mula2 aku x perasan coz orgnya sempoi je n mmg comel.tp dia tinggi sikit la dr aku.apa pun x tgk la gmbar yg aku upload kat sini.lagu2 yg dinyanyikan mmg best.konsert hbs kira2 jam 11 mlm.enjoy gak la....oleh sbb nak amik gmbar dgn diorg semua kene le aku ngan kak iza kene le tggu kejap hehe...

Wednesday, July 22, 2009

bad day

salam...x tau mcm mane aku nak tulis ..hari yg tension wat aku. mane xnye ak kene langgar dgn org mase aku br nak drive kuar gi ksus pg td.
Citenye, mcm biase aku bangun pg nie siap solat semua aku lepak2 jap sementara nak g ksus coz aku tgk mase lambat lg.lg pun tempat yg aku nak gi nie x le jauh mane sk prima slyg je.so aku budjet2 dlm 7.40 blh le aku gerak dr rmh.tp hati aku mmg rase mcm ade je x kene tp aku diamkan je.lps salam dgn my mum aku pun mule le bgerak ke destinasi aku.sampai simpang pertama xde keta so aku g drive je la mcm biase.dlm pd tu mmg keta x banyak coz time htr bdk sk dah lpskan.tp tah mcm mane sampai je simpang ke2 ade satu keta honda yg bawak blh dikire le laju msk simpang tmp aku bhenti coz nak bg laluan kat keta honda tu alih2 keta aku d sagatnye arr tension btl le...aku apa lg turun le dr keta nak tgk apa jd kat keta..sah taggal le cat kat tepi...yg paling aku geram org yg langgar aku tu blh duduk dlm keta bt muka selamba.kebetulan mase tu jiran depan rmh aku lalu kat jln 2.dia tanya ,aku ckp la keta honda tu dah langgar aku.dia blh ckp dia dah lambat nak gi keja.aku ckp itu masalah pakcik yg conner laju giler tu nak bt ape???lastly aku amik no fon pakcik tu utk claim cat keta nanti kononnye le. bile call balik blh ckp x nak ganti rugi.bile jd mcm nie bt aku up sad sangat.tp xpe biar mase yg akan menentukan sok2 jd balik kat dia ...
dalam keadaan mcm 2 aku gagahi juga drive g tmpt ksus tu. sampai sane dlm kul 8.20 pg.kira awal lg tu coz mase pdaftaran 8.30pg.
apa pun yg aku cuma nak syer kat cni gerak hati mmg blh dpt rase ape yg mungkin blaku dlm hidup kite pd satu2 hari tu.....

Tuesday, July 7, 2009

majlis cukur jambul n naik buai

salam....
5 julai, family aku telah buat majlis cukur jambul n naik buai tuk 2 org anak buah aku, daniall n hana.sebelah pg marhaban n berzanji oleh kaum ibu....ptg lps zohor bacaan doa selamat oleh kaum bapa..

nie le baby hana.siap senyum lagi mase tido.



nie mase marhaban.adik aku tgk mendodoikan anak diorg dengan iringan kumpulan marhaban
nie le baby daniall.tgk muka bad mood dia hehe


nie le buai yg telah dihias oleh kakak sepupu aku yg kreatif sekali cantik kan..hehe