CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Friday, October 24, 2014

Luqman

Assalammualaikum......

Kali  nie nak bercerita pasal luqman yang dah pandai duduk sendiri....Dua tiga kali l berdentum jatuh akhirnya luqman dah pandai ddk sendiri....Nak bagi makan pun senang dah....Punya la gembira dia, expecially aku e hehehe....
 
 
 
tgk senang dah na suap makan
 

kakak iris teman makan
 
 
nie daddy day care
 

 
nie pulak papa day care...
 

KELAB DOKTOR MUDA

Assalammualaikum.....

Aktiviti terakhir doc. muda yang dijalankan pada tahun ini untuk 2014 adalah dengan mengenali ubat.Kali nie aku buat secara berkumpulan mengikut stesen.So berlumba-lumba la budak2 doctor muda nie menyiapkn tugasan mereka.
 
Sebenarnya memang macam2 benda boleh buat.Tapi disebabkan  kekangan masa hanya beberapa je yang dapat aku buat dengan diorang nie....
 
 
jigsaw puzzle

 
group 3
 

Thursday, October 9, 2014

Raya Aidiladha

Assalammualaikum.....

Entri kali nie yang terbaru iaitu masa hari raya aidiladha baru nie....Kami beraya kat Simpag Pelangai dulu..Pastu petang raya bergerak balik ke Selayang....Pic kat bawah ini mase beraya kat rumah Mok long di Bukit Sentosa...Betul2 kaki selfie....

 
nie turn anak2.....

 
nie pulak sepupu sepapat n mak2.....


Sehari di Bukit Tinggi

Assalammualaikum...

Bukit Tinggi ini aku n family gi sane kalau x silap cuti hari Malaysia baru nie...16 Sept. Saje je berjalan2 untuk menghilagkan tekanan . So layan je lak ye pic2 nie....

 
mase baru sampai.....nun belakang papa n luqman

 
sebelum balik...pas penat berjalan2....
 

 
macam mane lak papa boleh terselit nie????with acu n alang


Sambutan Bulan Kemerdekaan

Assalammualaikum....

 
Bergambar sebelum aktiviti perarakan ke dewan terbuka
 
Aku nie masuk sebagai bidan terjun menggantikan orang....Ok la suka2...sangat seronok n rasa sangat bangga mnjadi rakyat Malaysia....
 
Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan...ke57
 

Luqman turn to 7 months

Assalammualaikum.....

Ini pulak kisah luqman yang dah pun 7 bulan lebih...Pejam celik pejam celik dah pandai meniarap dan angkat2 bontot nak belajar merangkak pulak dah....Sekarang lagi pulak dah pandai nak duduk2 ...tapi x berapa stabil la..baru2 nak belajar...So korang tgk le pic anak bujang I nie ye bersama his lovely sis...IRIS
 
 
hai sume....saya budak baru belajar

 
peace....kakak iris n baby luqman

Hari Raya Aidilfitri

Assalammualaikum.....

Ini pulak kisah hari raya  aidilfitri kami tahun ini 2014....Tahun nie kami beraya kat Ipoh dulu..Pastu baru balik ke kampong papa Simpang Pelangai....Meriah sungguh...Almaklum le beraya bersama our new child Muhammad Luqman....

Tgk le pic kami sekeluarga di pagi raya hooreyyy.....

 
 
 
Selamat Hari Raya semua....Maaf Zahir dan Batin


cerita UPSR

Assalammualaikum...

Kali nie aku nak bercerita kisah UPSR,...setelah bertahun2 dari semenjak aku tahu pasal UPSR, nie lah kali pertama aku dengar dan hadapi sendiri UPSR peru diulang kerana soalan bocor..Dan nak dijadikan cerita pulak paper sains  pulak tu...Apa pun hari nie hari terakhir paper ulangan bagi UPSR kertas Maths 1.Semoga anak2  didik SKTM2 dapat menjawab dengan hati yang tenang.Aamin......

Berbalik kepada cerita tadi,... sedih mmg sedih.Anak2 didik apa lagi la.Dah berhempas pulas belajar dan membuat ulangkaji, berkecai rase hati bile x blh nak menduduki kertas soalan sains.Akibat dari tindakan manusia yang tidak bertanggungjawab....DI dada2 akhbar, laman social semua mmenpertikaikan integrity guru...Seolah2 maruah guru benar2 tercalar akibat dari kebocoran soalan UPSR ini.Mereka hanya pandai membuat cerita, tetapi kebenarannya hanya Dia Yang Esa lebih mengetahuinya.....Apapun ia bagai satu rahmat bile diingat kembali apabila murid dapat membuat lebih  ulangkaji dari masa sebenar....

Apa pun dalam kesibukkan kami membuat ulangkaji di minggu selepas cuti pertengahan semester kedua, kami telah didatangi pelbagai pihak media dalam mendapatkan cerita atau membuat liputan tentang murid2 yang  sedang membuat persediaan terakhir dalam menghadapi situasi peperiksaan UPSR ULANGAN ini..Antaranya media prima , berita harian, utusan Malaysia, sinar, ...So korang tgk je la gambar I yg gumukksss ini ....Ahaks.. hehehe...



ini le story pasal UPSR....Nampak gumukks kan I...
x perasan betul bile gambar nie di ambil huhu......tau2 je dah kuar paper...
kate GB Utusan Malaysia

Pelbagai cerita

Assalammualaikum.....
lama juga aku x mengupdate entri aku nie..Semenjak hamper lepas berpantang rasenye dah dekat 7 bulan lebih aku x bukak2  blog aku nie huhu.....mmg aku tersangat la busynye....

Aku selitkan la cerita pas habis pantang hari tu...naik je sekolah aku mmg x menang tangan rasenye dengan kerja2 yang begitu berlambak seperti tiada kesudahannye ......Lepas cerita UPSR yang direpeat, nazir nak datang penilaian tuk sk cluster, nak siapkan segala macam fail, laporan , cor -bussines aku mengajar dan entah ape2 lagi....

tapi dalam kesibukkan bagai nie mguruskan anak2 adalah keutaaman aku....Luqman sekarang dah pun mula makan so mmg kene spend masa memasak bubur dia selain kakak iris yang semakin macam kerenahnya.....

Ok la tuk entri nie aku simpulkan je dulu nanti aku masukkan satu2 entri tentang  cerita2 yang aku dah sebutkan nanti...K bye....sekian  ...wasalam......

Sunday, April 13, 2014

cuti-cuti semalaysia 2013

Assalammualaikum.....

entri nie pun agak lewat aku uploadkan
kekangan mase huhu.....

last year punye cerita mase aku pregnant kalau x silap 10 bulan ...
tapi still ade hati nak berjalan2...
hehehe....
ini pun sebab ade kenduri kat perak so teruskan le perjalanan 
yang jauh itu 
dengan bercuti kan

so nie le pic2 nye.....
layan je le....



kat feri nak ke penang..tgk le aku hehehe....
nanti boleh tunjuk kat anak.....


iris n nenek n mok long....


kat bukit bendera......


kat sik kedah nie....
Ladang Anggur Tasik Beris



iris posing depan the giant anggur.......

with papa.....mase naik train gi Bukit Bendera


ini je yang saya tak takut kate iris.....

mase balik pulak kami singgah kat  Perak
tido semalam, then balik KL esoknye....

Itu le percutian aku tahun lepas mase bulan 12.....
Hope tahun nie dapat gi jauh sikit bawak baby Luqman......

44th days.....

Assalammualaikum.....

tadaaa........
alhamdullilah...
hari nie baru update my entri ...
coz hari nie genaplah 44 hari aku  berpantang...
happy sangat dan bersyukur akhirnya berjaya gak mghabiskannye....

so aku uoloadkan pic luqman sempena hari ke 44 nie....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


hehe....opps nampak ketiak lak.....



apa la mama nie kacau je nak tido.....
apa pun alhamdullilah.......saya dah boleh gi jalan2 pas nie.....







Saturday, March 15, 2014

Happy birthday......

Assalamualaikum......

Entri nie agak lame tertangguh....
Aku tak berkesempatan nak memasukkannya....

Berkenaan anak aku iris n nephew dia yang telah pun memasuki usia 3 Tahun  pada bulan Februari yang lalu

Damia Aleesya- 2 Feb

Nur Hanni Fashiha-18 Feb

and 

Nur Iris Marissa- 24 Feb

Semoga anak-anak ini menjadi anak yang soleh,diberikan kesihatan yang baik, mendengar kata ibubapa, taat perintah Tuhan dan sentiasa menolong orang-orang disekeliling mereka...dan akan sentiasa mendoakan ibu bapa ....


nie kek permintaan iris untuk dibawa kat taska Umi...Angry bird
layan je la...
bersama kengkawan kat Taska



nie dia birthday girls.....bersama baju hadiah birthday....
Damia, Iris, n Hanni


Mama n Papa  sayang semuanye......

jerebu...oh..jerebu

Assalammualaikum....

tgk tajuk entri sume dah tau kan...

sekarang nie pelbagai perkara terjadi..
kite semua sedang diuji oleh Nya...

adakah kita semua sedar????

Selepas misteri kehilangan MH370, diikuti dengan krisis dan catuan air...terbaru  kisah jerebu pulak...
Disesetengah tempat bacaannya mencecah tahap bahaya seperti di Kuala Langat..Sekolah telah diarahkan tutup bagi menjamin kesihatan para pelajar...

Aku yang dduk kat dalam rumah pun kadang-kala boleh terhidu-hidu bau jerebu nie....

Oleh kerana itu, mereka yang ada penyakit kanak-kanak, dan semua masyrakat diseru untuk memakai topeng semasa berada di luar rumah....

Antaranye



si comel saya nie


kak long iris....

Papa pesan nak kuar rumah kene pakai mask..

Dia punye le excited.....

Jaga kesihatan semua ye.....

introducing.......

Assalammualaikum......

haa..hari yg ke 16 ingin aku perkenalkan our second child
MUHAMMAD LUQMAN B MOHD FAHMI KAMAL



cute x saya hehehe.....

Friday, March 14, 2014

Day 15th...

Assalammualaikum....

alhamdullilah...hari nie dah masuk hari  yg ke 15...
Luqman masih lg dalam pemantauan untuk kuning...
tp smlm pegi check dah trn kat takat 5.4 dah...bacaannya..
cuma kene make sure betul2..perlu sampai bawah dr 5 bacaannya....
Hopefully, akan bertambah baik...mama yang nervous sebenarnya....

lahirnya muhammad luqman.....

Assalammualaikum....


tanggal 28 Februari 2014
tepat jam 1.19 tgh, hari Jumaat yang mulia maka 
lahirlah anak kedua kami  seorang baby boy
MUHAMMAD LUQMAN B MOHD FAHMI KAMAL
dengan berat 3.06kg dengan  sihatnya secara normal  .......
ALHAMDULLILAH, syukur ke hadrat Ilahi.....

Sesungguhnya aku amat bersyukur..
Walaupun  baby Luqman lahir lewat 9 hari
aku tidak lah mengalami kesakitan yang lama....

Mengingati semula saat untuk melahirkan anak kedua ini, bagaikan satu memori indah.
Kalau diikutkan ,aku x lah sakit  atau mengalami contraction yang terlalu lama....
Pagi Jumaat 28/2 aku mula diberi indunce....doc kate kite tggu dlm tempoh 6 jam....
tapi aku , dalam tempoh sejam selepas itu, mule merasa contraction perlahan-lahan...
mase tu aku dah x blh nak berdiri sangat
so hanye mengerang kesakitan kat atas katil....
dalam pada tu, bukaan mule dikesan oleh nurse dlam kiraan 2cm katenye....

mase tu my hubby dibenarkan masuk utk menemani aku...
dalam keadaan separuh sedar aku mule di tolak ke dewan bersalin...
tupun aku masih mampu melihat jam 12.30 tgh...

mase di dewan bersalin kesakitan yang ku rasai mule mencecah hampir 100%....

mase tu hanye dengan mengingati Allah sahaja yang aku ingat....
 Rasanye mmg ramai yang menyambut kelahiran bby Luqman aku nie....

Rupenya , bile my hubby bagi tau ade 2 orang doc yang  bertugas ketika itu, disamping bidan dan beberapa nurse dan pelatih....memandangkan hanye aku je yg bersalin ketika  itu....

Apa pun dalam ketidakupayaan aku untuk meneran akhirnye baby terpaksa melalui proses vacum....
Tapi walau apa pun aku tetap bersyukur kedua-duanya selamat......