CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Saturday, March 15, 2014

Happy birthday......

Assalamualaikum......

Entri nie agak lame tertangguh....
Aku tak berkesempatan nak memasukkannya....

Berkenaan anak aku iris n nephew dia yang telah pun memasuki usia 3 Tahun  pada bulan Februari yang lalu

Damia Aleesya- 2 Feb

Nur Hanni Fashiha-18 Feb

and 

Nur Iris Marissa- 24 Feb

Semoga anak-anak ini menjadi anak yang soleh,diberikan kesihatan yang baik, mendengar kata ibubapa, taat perintah Tuhan dan sentiasa menolong orang-orang disekeliling mereka...dan akan sentiasa mendoakan ibu bapa ....


nie kek permintaan iris untuk dibawa kat taska Umi...Angry bird
layan je la...
bersama kengkawan kat Taska



nie dia birthday girls.....bersama baju hadiah birthday....
Damia, Iris, n Hanni


Mama n Papa  sayang semuanye......

jerebu...oh..jerebu

Assalammualaikum....

tgk tajuk entri sume dah tau kan...

sekarang nie pelbagai perkara terjadi..
kite semua sedang diuji oleh Nya...

adakah kita semua sedar????

Selepas misteri kehilangan MH370, diikuti dengan krisis dan catuan air...terbaru  kisah jerebu pulak...
Disesetengah tempat bacaannya mencecah tahap bahaya seperti di Kuala Langat..Sekolah telah diarahkan tutup bagi menjamin kesihatan para pelajar...

Aku yang dduk kat dalam rumah pun kadang-kala boleh terhidu-hidu bau jerebu nie....

Oleh kerana itu, mereka yang ada penyakit kanak-kanak, dan semua masyrakat diseru untuk memakai topeng semasa berada di luar rumah....

Antaranye



si comel saya nie


kak long iris....

Papa pesan nak kuar rumah kene pakai mask..

Dia punye le excited.....

Jaga kesihatan semua ye.....

introducing.......

Assalammualaikum......

haa..hari yg ke 16 ingin aku perkenalkan our second child
MUHAMMAD LUQMAN B MOHD FAHMI KAMAL



cute x saya hehehe.....

Friday, March 14, 2014

Day 15th...

Assalammualaikum....

alhamdullilah...hari nie dah masuk hari  yg ke 15...
Luqman masih lg dalam pemantauan untuk kuning...
tp smlm pegi check dah trn kat takat 5.4 dah...bacaannya..
cuma kene make sure betul2..perlu sampai bawah dr 5 bacaannya....
Hopefully, akan bertambah baik...mama yang nervous sebenarnya....

lahirnya muhammad luqman.....

Assalammualaikum....


tanggal 28 Februari 2014
tepat jam 1.19 tgh, hari Jumaat yang mulia maka 
lahirlah anak kedua kami  seorang baby boy
MUHAMMAD LUQMAN B MOHD FAHMI KAMAL
dengan berat 3.06kg dengan  sihatnya secara normal  .......
ALHAMDULLILAH, syukur ke hadrat Ilahi.....

Sesungguhnya aku amat bersyukur..
Walaupun  baby Luqman lahir lewat 9 hari
aku tidak lah mengalami kesakitan yang lama....

Mengingati semula saat untuk melahirkan anak kedua ini, bagaikan satu memori indah.
Kalau diikutkan ,aku x lah sakit  atau mengalami contraction yang terlalu lama....
Pagi Jumaat 28/2 aku mula diberi indunce....doc kate kite tggu dlm tempoh 6 jam....
tapi aku , dalam tempoh sejam selepas itu, mule merasa contraction perlahan-lahan...
mase tu aku dah x blh nak berdiri sangat
so hanye mengerang kesakitan kat atas katil....
dalam pada tu, bukaan mule dikesan oleh nurse dlam kiraan 2cm katenye....

mase tu my hubby dibenarkan masuk utk menemani aku...
dalam keadaan separuh sedar aku mule di tolak ke dewan bersalin...
tupun aku masih mampu melihat jam 12.30 tgh...

mase di dewan bersalin kesakitan yang ku rasai mule mencecah hampir 100%....

mase tu hanye dengan mengingati Allah sahaja yang aku ingat....
 Rasanye mmg ramai yang menyambut kelahiran bby Luqman aku nie....

Rupenya , bile my hubby bagi tau ade 2 orang doc yang  bertugas ketika itu, disamping bidan dan beberapa nurse dan pelatih....memandangkan hanye aku je yg bersalin ketika  itu....

Apa pun dalam ketidakupayaan aku untuk meneran akhirnye baby terpaksa melalui proses vacum....
Tapi walau apa pun aku tetap bersyukur kedua-duanya selamat......