CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Saturday, January 30, 2010

Time running out!!!

salam... lame btl aku x mcoretkan sesuatu kat blog nie...hmmm...klau tgk title aku nie pasti korang perasan sesuatu.Ye le sedar x sedar masa bjln terlalu pantas..sekejap je dah sampai pghujung januari...

Keja kat sk pun makin bertambah2....br je habis dgn acara mrentas desa 22 jan. yg lalu... Rumahyg menang 1. LEKIR 2. KASTURI 3. TUAH 4. JEBAT...

Kini masuk je feb, dah ade prog gak yg menanti...mesy. agong PIBG yg bakal blangsung 6.2.10 nie..Kali nie aku dibahagian sijil/cenderahati..Selain dr itu Kem Kepimpinan bt pengawas,pengawas p. Sumber, SPBT n Ketua Kelas...dijadualkan 19 hingga 20.2.10 nie....Yg lain plak latihan rumah Sukan yg akan bermula..

Hmmm....tp best gak bulan feb nie coz Cuti Tahun Baru Cina nie, aku akan bcuti selama 5 hr..start 13.2 hingga 17.2.10...Apalagi boleh le bjalan jauh hehehe......Tp boleh ke aku??????Coz banyak benda kene disiapkan sebelum sampai ke suatu date yg amat penting bt aku...Hehehe...rs nye boleh kot disiapkan..tinggal sikit je lg..

Rsnye, cukup bt mase nie...chow dulu

Friday, January 8, 2010

sesi 2009

salam..hari nie 8 januari 2010, masuk hari kelima persekolahan.tp aku rs macam dah lame..mana taknye dgn keje2 aku yg bertimbun2 , mcm x pernah surut hehehe......penat coz balik lambat hari2...

Apa pun ada gak keje2 yg hampir aku dah siapkan.Antaranye menyiapkan carta organisasi 4 board kat laluan ke kantin.Keje tampal-menampal nie mmg memenatkan.Bukan penat ape, penat nak fikir mcm mane nak bg ianye nampak ceria hehehe...Org komen ok ke , x ok ke, aku kira okey je la hehehe...

Lepas nie aku nak sipa kemas kan science lab lak.this year aku x pegang class, tp pegang science lab.Hari tu, aunty tukang sapu 2 dah tlg lap n sapu habuk2 kat situ..Maybe kene tampal alas kat board depan bg nampak kemas ckit...Selain tu bt carta organisasi lab, name2 setiap class dlm kumpulan n mcm2 lg le.Nanti le klau dah siap n rajin aku uploadkan le pic kat cni hehehe.....

Keje lain , menyiapkan minit mesyuarat koko kali pertama.Di samping kene cari bdk tuk masuk pertandingan dalam konvesyen doktor muda awal april nanti...Aku bukan ape, kalau boleh tahun nie aku nak Kelab Doc. Muda sk , pulang dengan menbawa kejayaan....So tu yg aku cbuk2 buat awal hehehe...Selain dr tu ade lg persiapan2 lain yg aku kene buat..Takut x terbuat klau tangguh2...so mule awal ckit...

Saturday, January 2, 2010

tragedi tahun baru

salam..mesti korang tertanya2 ngan title aku kali nie, cite nye mcm nie 2.1.10 aku gi le shopping ngan family aku kat area biase jalan TAR..so aku mcm biase mls nak bawak handbag, aku selitkan le ic,lesen mmandu n kad atm dlm folder..ngan duit dlm poket..entah le mcm mane kali ic n lesen mmandu aku yg disimpan dlm folder hilang or tcicir..aku betul2 x perasan or x tau kot2 jatuh...aku hanya perasan xde bile aku nak simpan semula benda2 tu dlm dompet aku semula.tu pun aku perasan dlm kul 3 ptg.Lastly dah cari x jumpa gak aku buat report kat balai polis dang wangi.x pasal2 aku ke balai hari nie.
Sampai kat balai polis aku bt report.Dlm pada 2 pulak, abg sepupu aku dapat call, kwn dia eksiden .So di g tlg kawannye.setelah selesai buat report sementara tggu abg sepupu aku tolong kawan dia eksiden, ade lak kes budak hilang.
Cite nye mcm nie, ms aku kat dlm balai 2 aku dah nampak ade seorg bdk lelaki dlm lingkungan 3 tahun dok main belon.Dlm hati 2 tertanye2 gak polis nie bawak anak ke mase bertugas???aku jadi confuse, lepas tu dlm setengah jam mcm 2, masuk seorg wanita dgn budak perempuan n budak lelaki .Rupe2 nye 2 mak, kakak n abg dia.
Kecoh sekejap kat situ.Budak 2 rupe2nya dijumpai oleh beberapa org polis bwrkeliaran kat terminal lrt masjid india. Cuba korang bayangkan mcm mane cuainye mak dia.Mak dia berniaga kat jalan masjid india 2 ngan kakak dia boleh x perasan budak tu bermain2 sampai boleh ke stesen lrt 2 .Hish dlm hati aku kate cuai betul mak dia nie...
Sebelum diorg balik sempat le aku dengar sarjan 2 beri berbakul2 nasihat kat mak n kakak dia.Katenye budak 2 mmg x tau ape, kita yg dah besar n dah boleh fikir nie kene jaga dia.Jangan cuai lagi lain kali.Nasib polis yg jumpe, kalau org yg berniat jalan, x tau le ape nak jadi,Menangis air mata darah sekali pun x guna dah...
Dik kerana menunngu abg sepupu aku lame sangat , aku n kakak sepupu aku bergerak ke kedai makan selang dua, tiga buah dari balai 2.Kita org makan kat situ .Lebih kurang pukul 7 br aku sampai kat rumah.Itu le antara tragedi yg terjadi kat aku awal2 tahun nie.