CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Wednesday, November 28, 2012

salam.....hai dah nak abis tahun 2012...rs nye berapa kali je aku buat post...banyak yang nak di cite, tp kekangan banyak benda, masa n idea...tu yang jadi x ba nyak post... Hmmm....lewat masa sekarang nie, aku banyak layan cite adam n hawa..Nasib baik ler kat rumah au nie my mr hubby guna PVR astro...so boleh ler aku rakam nye..kalau x baca je le buku tu ...... lately nie banyak betul cerita yg diadaptasi dr novel kan....antara nye of couse le ombak rindu, adam hawa n beberapa lagi yg x aku ingat sangat tajuk nye...x sangka betul cerita2 nie aku boleh tonton secara live(maksudnye bukan imagine je hehehe.....) ..

Kalau dulu cerita2 tu banyak kali aku baca. Mana tak nye mmg best sangat... Cuba korang tgk nie.....
sweet kan....hehehe....

salam..... dah besar anak dara aku sorang nie.....dah pandai nak posing2....

comel tak.......
papa tgh drive ...sy sempat pose ...... malas nak cite..korang tgk le gaya dia...nur iris marissa

Tuesday, November 20, 2012

school holiday........

salam.... emmm..dah masuk minggu kedua school holiday....best tul rasa nye....nak buat ape pun ikut suke hati aku je...Nak masak ape pun ikut time aku hhehe....

semalam result UPSR telah keluar...Tahniah buat anak murid yg dah mendapat 5A @ SK Bandar Baru Selayang....kt sk baru aku aku nie boleh tahan gak 66 org....kurang sikit dari tahun lepas 88 org...kene work hard lagi nampak nye.....Apa pun tahun nie aku x berapa teruja sgt coz  x mengajar Y6 ....almaklum le guru br bertukar...diorg x pandang sangat....hopefully tahun 2013 aku diberi mengajar tahap 2 hendaknye......Tp sedih gak bile dapat tau @ SK BBS only 2  org je yg dapat 5A...mane pegi budk2 lain....Kalau ikut kiraan aku boleh dapat 15 org....Apa dah jadi ye....Hopefully budak2 Y6 next year akan lebih success......

Dari start cuti ari tu , dah banyak tempat gak aku n family gi....sume nye  org kawen ler...almaklum le cuti sk....Dari melaka, aku balik selayang...pas tu gi kenduri kat kajang mase maal hijrah...dan sabtu lepas gi putrajaya...n terus balik ipoh.....kenduri ank yeop....fuh..penuh weekend aku hehe....next week insyaallah balik simpang pelangai pulak....jalan sakat  hehehe.....

School holiday nie, iris aku hantar gak....takut nanti dia x nak pulak kalu tak hantar langsung...tp kejap je...bagi dia tau  hari 2 kene duduk taska...mama n papa keje....alahai anak aku..dah pandai tul, mintak macm2....mane tak nye....bangun tido je nak mandi.....balik taska nak mandi, dah buang air besar pun nak mandi.....kira nye tiap jam dia mintak nak mandi.....nie sume gara2 turtle, fish n crocodile yg papa dia beli ...mainan dlm bath tab......
apa pun layan je le.......alhamdulilah .....syukur sgt coz sekarang nie, gatal2 di kakinye dah hilang....jadi bile mandi x le sakit, kalau tidak dulu kaki luka2...nak mandi je mesti dia menangis...kesian betul.....alhamdulliah sekarang  dah ok.......
 
 
 

Monday, November 5, 2012

marah oh marah....pergi le......

Hari nie aku rasa amat tak senang hati....leps ape yang berlaku, kemarahan masih menghantui kepala otak aku nie.....Ya Allah, bantu le hambamu yang lemah ini dari sifat marah yang melampaui ini....Kadang2...apabila kite terlalu marah, kite perlu muhasabah diri sebenarnya....Cuba kite fikir, apa yang berlaku di sekeliling kite....mungkin ada hikmahnya......

Cuma sebagai manusia biase, aku kadang kala tewas dengan mainan perasaan....