CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Monday, November 30, 2009

school holiday

with rosyam nor

with rozita che wan



with farisha irwayu


daniall n hana



lasak btl bdk berdua nie hehehe




salam......2day dah kira masuk lastweek 4 my holiday mmg best hehehe......tp mmg memenatkan,mana tak nye melayan dua org anak buah aku nie aduh letih dibuatnye....dua2 dah makin lasak...kalau sape2 nak kurus x yah g gim jaga n ikut je bdk2..... hehehe confirm kurus.


Lame gak aku x up datekan blog aku nie kan..mcm2 cerita plak 2 kluar dr blog kengkawan aku kat cni.....almaklum le aku busy btl mencari geng2 lame mase sek.men. dulu kat fbook ....hehehe dan hasilnye berbaloi2 bak kate fahrin hehehe......coz blh le jumpe hampir 50% dr diorang nie.even member mase sek ren pun boleh jumpe balik hehehe ....seronok sangat.

kebanyakan dr diorg masih still kat cni le..tp ade jugak yg dah ke tempat lain like baby jd lecture kat uitm pahang, yatie cikgu kat sarawak, jainah lecture kat politeknik kangar perlis..dan lain2 le x tersebut hehe....So kirenye boleh le tau cite2 diorg walau pun jauh beribu batu...Guys i miss u all.....hehehe

Apa pun awl disember hari tu aku dapat tiket g ke anugerah skrin tv3 at pwtc jam 9 mlm.So mase tu sempat le jumpe beberapa org selebriti kat sane..antaranye rozita che wan mmg cantik n seksi giler...farisha irwayu cute sangat...rosyam noor, eizlan yusuf n wife fuh cantik sgt...dynas, zarina zainuddin..siti nurhaliza mmg cantik n suara dia mmg sedap btl... n ramai lagi le.....Klau tgk kat tv anugerah 2 mmg nampak meriah kan, tp bile aku kat sane rs biase je hehehe....wat ever le...

Aku g sane dgn adik, anak buah aku n kakak sepupu aku coz kita org dapat 4 tiket je...Kita org sampe pwtc dlm kul 8.30 so sempat le round2 kat lobi pwtc tu tgk selebriti 2 lalu kat carpet merah hehehe sblm nak ke aras 5 tuk menyaksikan acara 2..Tp mase laluan carpet merah 2 ade gak le artis yg ikut blkang coz katenye x jumpe jalan masuk ke aras 4 tempat laluan tersebut.Mase tu nak tergelak pun ade gak...ye le selalu ade majlis kat pwtc pun blh x jumpe jln masuk hehehe .....

Masuk je kat area tu rs berada kat padang pasir le pulak coz diorg kat gune tema mlm 1000 bintang hehehe.u ..mmg real le...apa pun hbs je acara tu , peminat2 yg fanatik meluru turun ke aras 4 nak bergambar ngan artis2 kesukaan di org ...termasuk le adik aku..so x pasal2 aku jadi camerawoman yg x bertauliah hehehe....
















Tuesday, November 24, 2009

wedding mas

bergambar sebelum pulang dgn kak ani n anaknya serta anati

kak ina n adlina bersama pengantin kita, mas

bersama kak zaidatul n anati


selepas majlis akad nikah


penyerahan mas kawin




salam...21.11.09 sabtu mlm, mas telah selamat dinikahkan oleh bapanye sendiri dgn pasangannya harith tepat jam 9.30 mlm.Aku, kak iza n anak kak iza,anati antara teman yg telah menyaksikan majlis tersebut.Akad nikah telah diadakan di surau berdekatan rumah pengantin.


Besoknya, pada hari ahad majlis besar telah diadakan dgn meriahnya.Ramai kengkawan yg telah menghadirkan diri.Apa pun korang tgk le pic2 yg aku uploadkan nie yg x berapa banyak nie k.........hehehe

hari anugerah cemerlang

persembahan oleh mrd tahun 4 n ustaz wan

sempat lagi posing hehehe

backdrop oleh kak aishah, kak ida n kak mastini


persembahan oleh tahun 2 qalam jamaie

antara penerima hadiah mata pelajaran terbaik




salam...21.11.09 telah berlangsungnye hari anugerah cemerlang kat sk aku.kali nie aku duty bahagian pengurus penerima hadiah n juga part sijil.Apalagi bile sebut pasal part sijil nie, awal2 lg dah kene taip name mrd2 satu persatu mengikut class n kedudukan n prestasi mereka.


sebelum tu dua hari khamis n jumaat telah diadakan raptai bagi melancarkan perjalanan semasa hari sebenar nanti.Mase nie macam2 le yg terjadi.salah satunye penerima hadiah x dtg.Jenuh gak le aku suruh mrd lain utk menggantikan yg x datang tu...hehehe.Apa pun pada hari sebenar ada gak le 2 org yg x dpt datang.So hadiah diorg tu dah aku letakkan kat atas meja aku.


majlis telah berakhir pada jam 11 pg.Korang layan le pictures2 yg aku upload nie k......chow dulu













Sunday, November 15, 2009

golf amal kat pgtc


berlatarbelakangkan kolam renang

with me kak iza, kak sha, kak midah n mas


salam....15.11.09..pibg sk aku telah mengadakan satu pertandingan golf amal kat pgtc.Penyertaan klau x silap dlm 60 org.Aku, mas, n kak iza telah meramaikan majlis d situ hehe...sempat le kita org round2 sambil melihat keindahan tmpat kat ctu..






at last....


my family from left alang, adik, mum, n angah
in front hanna, fauzi,azzri, n daniall



with my mum n sisters




with kak has, my cousin n my mum



kawan lame kat maktab dulu




salam...at last tanggal 14.11.09 menjadi sejarah wat aku setelah berhempas pulas selama 4 years study kat oum,aku berjaya bergelar seorang garduat hehe....sarjana muda(Kepujian) pendidikan (Science).Majlis telah bersidang pada sebelah ptg kat Dewan Merdeka PWTC.Kali nie disampaikan oleh Naib Canselor/Presiden OUM Prof.Emeritus Tan Sri Anuwar Ali.Seronok sangat...

Dlm kul 1.30 ptg kami telah berkumpul kat anjung mengikut no kad pintar masing2.Sebelum tu mak, kakak sepupu n member2 aku tlg pasangkan jubah aku n aksesori yg perlu....Lebih kurang kul 2 ptg kami mula berarak masuk ke dewan merdeka.Masa tu rasa mcm x percaya aku telah bergelar graduat.

Kat ctu jugak aku bertemu dgn rakan2 maktab lame n senior2..lg le bertambah seronok.Majlis dimulakan dgn nyanyian lagu negara, lagu universiti.Selepas je ucapan oleh naib canselor, saat yg ditunggu tiba jugak majlis penganugerahan....hehe..

Bile baris aku mule dipanggil mule le rs seram sejuk.Tp aku berjaya gak harunginye hehe...Semua family aku hadir termasuk le best friend aku nur.Apa pun majlis hari nie akan menjadi kenangan terindah sepanjang hayat aku...horey..at last......

Apa pun layan le pic yg sempat aku upload kat atas nie.....adios ...chow..















vistana hotel



with fara

salam...11.11.09 hari tu kelab guru telah mengadakan jamuan akhir tahun bt semua kakitangan skbbs.So aku antara org yg x pernah miss dlm manghadirkan diri hehe....Apa pun sebelum gi jamuan hari tu aku g amik aku punya jubah tu majlis convocation aku hari sabtu nie..

Aku n the gang sampai lebih kurang jam 3 ptg.Kiranya lepak2 dlm 15 minit pas2 majlis pun bermula.Kali nie mcm biase selain dr ada cabutan bertuah, permainan rebut kerusi n pecahkan belon kat kaki kawan.Mmg gamat le....almaklum le cikgu2 yg main....

Selain dr cabutan bertuah, aku juga dapat hadiah misteri yg telah dilekatkan kat bawah meja tmpt kita org duduk.So mase pgumuman suruh cek kat bwh meja apa lg gamat le suasana kat sane....

Majlis berakhir jam 5 ptg.Sebelum balik kita org sempat le bergambar beramai2 hehe...Korang layan le pic2 kat atas nie......adios chow dulu....


















Friday, November 13, 2009

jamuan class

kak ida n kak ani

en ishak n my teacher pn. sharipah

my student 4 jupiter



with shah, kak ina n kak ani again


salam...hari nie 13.11 semua class telah mengadakan jamuan class.Smlm bagai nak rak gak le aku gi cari barang nak wat preparation.Al maklum le last minutes punye keje hehe...Balik je sk aku terus gi cari snek2 , ape2 yg patut dan lain2 lg le 4 my class..

Balik je rmh lps solat zohor, aku start goreng kacang coz aku nak wat kuah kacang n nasi impit.Pas2 aku aku blender cili n rebus kan nasi impit dlm periuk.Klau ikut kat dlm peket tu rebus je 1 jam dah cukup tp mak aku dah siap remind aku siang2 kene rebus lebih kurang 3 jam coz nanti x kemas..

Tadi lepas je siap2 aku potong le nasi impit tu dari rumah coz mls nak potong kat sk nanti berkecah2 lak kat class nanti .Air batu pun aku beli siap2 mase on d way nak g sk td.Sampai je sk bdk2 aku dah tgu cikgu dia kat dpn blok A tu .Mesti diorg risau coz aku x sampai2 lagi .Selalu awal je aku sampai hehe.... .Mane x nye hari nie mmg aku lambat ckit sampai sk coz nak prepare semua benda2 tukan.


Oleh kerana makanan budak2 x sampai2 lagi, so aku nak geng2 yg menempah g amik makanan yg kita org tempah tu kat rumah tuannya.Lame gak le coz banyakkan.Lebih kurang 155 bungkus nasi...

Apapun jamuan class tu berjalan lancar.Aku dah siap2 pesan kat bdk2 tu kemas lepas hbs jamuan tu betul hehe....Cikgu dia lak sempat le melawat beberapa class antaranya 5M,5J,4J, n 1J.Class2 lain maaf le x sempat nak g coz dah terlalu kenyang hehe....

Jamuan berakhir jam 11 pg lepas.Sebelum balik aku sempat le bagi tau kedudukan bdk dalam class.Kat cni sempat le aku uploadkan pic2 mase jamuan td....K adios chow dulu...









Sunday, November 8, 2009

sunway lagoon



salam...yesterday 7.11.09 sk aku telah ke sunway lagoon membawa bersama bdk2 pengakap.Rsnye mk kali nie je aku dah 4 kali kot g sane hehehe....mase tu gi ngan sk juga le.Mase ramai lagi yg gi tu fara, tim n mas pun ade sekali.Rombongan mcm biase le di ketuai oleh cikgu Ishak.Selain tu cikgu lain yg turun serta adalah shah, iwan, hazar, kak rahiza, kak sha n kak wani.



Kami berkumpul d sk dlm pkl 8.30 dan bertolak ke sunway lebih kurang pkl 9 pg.Sampai je kat sane dlm pkl 10.30 pg.Setelah diberi tiket masuk oleh petugas d sane kami bergerak masuk ke kawasan dry park dahulu hingga lah ke jam 12 tgh. Selepas tu kami bermain d kawasan wet park hingga le jam 3.30.



Bdk2 x yah cerita le mmg excited sangat2..al maklum le nak main airkan hehe....Apa pun lepas je bdk2 siap menukar baju diorg, kami bergerak pulang ke sk lebih kurang jam 5.30 n sampai kat sk dalam kul 6.20 ptg.Apa pun ia tetap menjadi pengalaman yg menyeronokkan..Apa pun aku sempat le selitkan beberapa keping pic kat bawah nie...k le chow dulu nak dinner....

bersame kak wani n my student

with kak iza lepak2 tgh tggu bdk2 bersiap


with hazar n kak iza









Friday, November 6, 2009

final exam

salam...hari nie last paper bdk2 iaitu science n psv.Paper sc mule jam 8pg dan berakhir pada jam 9.15 pg.Apa lagi lepas je paper tu berakhir maka penuh le atas meja aku ngan paper2 sc tu yg sebanyak 6 class semuanye...Nasib baik paper objektif , cepat le ckit aku marknye. hehehe...
Pada mase aku menaip kat blog aku nie hampir semua section dah nak siap aku mark .4J n 4v dah selesainya dua2 section n aku berpuas hati dgn jawapan yg aku terima walaupun x sepenuhnya.Kiranye misi aku nak diorg dapat menjawab section B tu berjaya gak la...
k la chow dulu coz nak solat maghrib dah....

Thursday, November 5, 2009

busy week

salam...this week keja aku mula bertimpa2.Apa xnye lepas abis wat revision dgn bdk2, aku kene mark paper di orang pulak..jangan x tau 6 class aku kene mark.Tp ade lg cikgu2 yg kene mark lagi banyak dari aku hehehe...apa pun terus kan usaha mark paper tu hehehe....
Next week plak dah kene kutip teks book n bagi text book 4 year 2010..Selain tu kene handle jamuan class.Sebut pasal jamuan class nie yg bt aku pening kepala ckit...Ye la dulu mgajar ptg so bp boleh la aku bt preparation ckit... nak cari bahan or wat ever le skrg nie aku kene fikir awal ckit nak bt ape kat bdk2 tu..nanti le aku discuss ngan di org abis exam nanti...

Next week gak majlis penting wat aku selepas berhempas pulas hehehe..... mengadap buku iaitu majlis convocation aku akan diadakan kat PWTC .macam x caye je lepas 4 thn aku beulang-alik ke shah alam tuk class aku,akhirnya aku berjaya menamatkan study aku nie...
ape pun nanti aku cite le apa yg akan berlaku dlm minggu terakhir sebelum sk akan bercuti selama sebulan ....k chow

Tuesday, November 3, 2009

convocation adik

my family sorang lagi adik ipar aku x dapat datang


salam..lame aku x update blog aku nie.skrg nie mmg tgh sibuk nak tande paper budak.tp aku nak release tension so aku pun buke la blog aku nie...


kali nie aku nak cite pasal konvo adik aku yg telah berlangsung pada 5 okt hari tu..so hari tu kirenya aku amik crk le..klau x mane nak bawak mak aku gi sane..Tempatnye kat Politeknik Sultan Azlan Shah atau lebih dikenali sebagai PISAS


Aku sampai kat sane dalam pukul 7.30 pg..kire nye awal la tu coz adik aku dapat sidang pagi. Adik2 aku yg lain datang lebih kurang kul 10 pg.Almaklum le nak bawa budak kecik. Kang lame2 diorg boring le pulak.


kirenye adik ipar aku yg sarawak tu je yg x dapat datang coz cuti dah habis balik sarawak hari tu hehe......