CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Wednesday, July 22, 2009

bad day

salam...x tau mcm mane aku nak tulis ..hari yg tension wat aku. mane xnye ak kene langgar dgn org mase aku br nak drive kuar gi ksus pg td.
Citenye, mcm biase aku bangun pg nie siap solat semua aku lepak2 jap sementara nak g ksus coz aku tgk mase lambat lg.lg pun tempat yg aku nak gi nie x le jauh mane sk prima slyg je.so aku budjet2 dlm 7.40 blh le aku gerak dr rmh.tp hati aku mmg rase mcm ade je x kene tp aku diamkan je.lps salam dgn my mum aku pun mule le bgerak ke destinasi aku.sampai simpang pertama xde keta so aku g drive je la mcm biase.dlm pd tu mmg keta x banyak coz time htr bdk sk dah lpskan.tp tah mcm mane sampai je simpang ke2 ade satu keta honda yg bawak blh dikire le laju msk simpang tmp aku bhenti coz nak bg laluan kat keta honda tu alih2 keta aku d sagatnye arr tension btl le...aku apa lg turun le dr keta nak tgk apa jd kat keta..sah taggal le cat kat tepi...yg paling aku geram org yg langgar aku tu blh duduk dlm keta bt muka selamba.kebetulan mase tu jiran depan rmh aku lalu kat jln 2.dia tanya ,aku ckp la keta honda tu dah langgar aku.dia blh ckp dia dah lambat nak gi keja.aku ckp itu masalah pakcik yg conner laju giler tu nak bt ape???lastly aku amik no fon pakcik tu utk claim cat keta nanti kononnye le. bile call balik blh ckp x nak ganti rugi.bile jd mcm nie bt aku up sad sangat.tp xpe biar mase yg akan menentukan sok2 jd balik kat dia ...
dalam keadaan mcm 2 aku gagahi juga drive g tmpt ksus tu. sampai sane dlm kul 8.20 pg.kira awal lg tu coz mase pdaftaran 8.30pg.
apa pun yg aku cuma nak syer kat cni gerak hati mmg blh dpt rase ape yg mungkin blaku dlm hidup kite pd satu2 hari tu.....

Tuesday, July 7, 2009

majlis cukur jambul n naik buai

salam....
5 julai, family aku telah buat majlis cukur jambul n naik buai tuk 2 org anak buah aku, daniall n hana.sebelah pg marhaban n berzanji oleh kaum ibu....ptg lps zohor bacaan doa selamat oleh kaum bapa..

nie le baby hana.siap senyum lagi mase tido.



nie mase marhaban.adik aku tgk mendodoikan anak diorg dengan iringan kumpulan marhaban
nie le baby daniall.tgk muka bad mood dia hehe


nie le buai yg telah dihias oleh kakak sepupu aku yg kreatif sekali cantik kan..hehe


majlis perpisahan kak zaini

salam...
pagi td kelab guru telah mengadakan majlis perpisahan buat kak zaini yang akan berpindah ke sekolah lain.beliau dinaik pangkat kepada gpk hem.tahniah dr sy ye kak hehe.....apa pun nak aku coretkan sedikit mengenai kak zaini yg aku kenali lebih kurang 8 thn nie...
kak zaini:-

  • seorang yg amat friendly.
  • gemar menolong orang
  • penyayang
  • seorang yg banyak idea(ade je rancangan nak bt sesuatu hehe...)
  • buat kerja pasti tip top hehe
  • mesti ikut guide line ape je org atas bagi
  • pantas dlm segala segi hehe
  • dah beberape thn jd kepala kutu kita org hehe....(lepas nie x tau le sape)
  • boleh jd tempat rujuk klau x tau ape2
  • comitted pada keja orgnya
  • dan bermcm2 lg yg x dapat dicoretkan kat cni hehehe..tambah le sendiri

yg pasti perginye kak zaini ke sk lain akan bertambah kurang le sk aku dgn guru2 lame yg berpengalaman terutame dlm bidang sains....semoga kak zaini akan lebih sukses di tmpt br dan gembira selalu...

Thursday, July 2, 2009

making hands on science workshop


nie le ahli group aku yg happening
dr kiri shariana, sinah, our penyelia pn .khaliza, kak mas
depan lak zara n aku le hehe...




kaminye fasilitator pn. zalina n cik idayu



nie le group aku dr hjg 2 thil,sinah,zara,aku n shariana
tukang amik gmbr kami 2 kak mas le...sbb tu dia xde hehe




salam....
hari nie tamat le ksus yg aku hadiri kat IPGM-KBA.best juge coz tak tension mcm ksus2 biase yg aku kene gi.mc2 aktiviti sains yg aku n group kene bt.tp x la kene perah otak lebih2 but it fun.memang sesuai le ngan guru2 sk rendah hehe....
fasi kami kat cni pn .hamidah bt abd hamid(pensyarah kanan kat jabatan kajian sosial),pn. zalina bt mohd (lecturer sains kat cni gak)n pembantu khas cik idayu student ipba.


hari pertame gi aku redah je coz guide yg aku dapat kate tmpatnye x le jauh sangat dr UM so aku tawakal je le hehe...sampai kat depan ipba guard yg jage kat situ kate lebih senang aku park je keta aku kat dalam hostel bdk2 ipba.kate je kluar balik jln besar n then turn left so aku pun ikut le..mmg mudah le tp sampai je aku tgk berderet keta.nak park kat mane nie?lastly aku park je kat hujung jalan antara keta2 2 nasib keta aku lps hehe...almaklum le mulut ak yg x berape ramah nie nak sorg mcm nak gi ksus gak br smpai.tanye2 rupenye dia pun nak gi ksus yg same ngan aku.so ape lg bersame2 le kami ke tmpat yg dituju.ops lupe nak gi tau name member aku nie siti zaharah dr sk taman permata..


tp yg peliknye bile tanye student kat cni mane tmpat ksus kami semua x tau....patut le rupe2 nye tmpat dah bertkuar kat blok C bilik sains bukan sperti yg di tulis dlm surat tu kacau btl.nasib sesat beramai2 hehe......lastly kami sampai kat bilik sains tu dlm kul 8.30 pg..ira ok le tu kan hehehe.ape pun harap pic2 yg aku download nie dpt citekan apa yg berlaku kat sane k......























second anak buah




salam....lame aku x up date blog aku nie.al maklum le masa amat cemburu kat aku nie hehehe...k le kali nie aku nak cite le pasal second anak buah aku yg lahir sehari lepas hari guru ari tu.al maklum le mama long dia kan cikgu hehe....kali nie baby girl ..name dia nur hana humairah bt muhd fauzi.berat mase lahir 2.92kg.muka ikut father dia mcm ala2 chinese sikit.malas le nak cite panjang2 tgk le pic2 yg aku dah download nie...