CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Friday, September 6, 2013

Preparation ke Petrosains.....

salam....

Sekarang aku sedang  mengemaskini mane2 benda yang  tak settle lagi...tp rasanye aku dah conpletekan.Tinggal menanti hari je nak gi...hehehe....feeling excited....
 
Tp bile cite pasal dari mule mmg aku bersyukur sangat dapat menjalankan tugasan yang telah diarahkan oleh GB aku nie....coz dari mule contact org petrosais  until bt pembayaran sume aku yg uruskan.....alhamdullilah....

Malas nak cite, tp untuk merealse tension aku aku  nak tulis gak...Yele nak harapkan  org atas yg patut  bg peruntukkan, jgn cakapkan la menyakitkan hati.....dah lah dari mule buat paper work ambil kisah x kisah je....Aku masih ingat lagi cakapnye" haa , lepas nie bawak  jumpe guru besar ye " dah le lepas tangan, tanye pun tidak...Setakat duduk kat opis bukat game, FB beri arahan sume org boleh buat......Biarkan. Orang macam tu hanya Allah yang beri balasanNya.....Sekarang nie, Nampak je muke dia. aku buat tak Nampak je.....lantak ko le.....Orang buat program sibuk lak tu nak ikut......Mmm mmg orang takde perasaan  malu kot.....Hai dalam  banyak2 orang , ade gak orang yang mcm nie.....Ya Allah, jauhkan la aku dari bersikap sepeti itu...Amin......
 
Apa pun aku nak gi bawak budak2 Tahun 3 n guru Tahun 3 nie dengan hati yang happy je.....
Kepada orang yang sibuk tu, lantak dia le...
 
"biakan dia terjun dengan labu-labunye"
 
 
 
 
 
 
 
 
yeah...tunggu kami datang ye......




Tuesday, August 27, 2013

UPSR 2013.....

Salam.....

mase begitu pantas berlalu....sedar x sedar lagi 13 hari je lagi anak2 murid aku bakal menduduki exam yang penting tuk mereka di pengakhiran sk rendah nie.....UPSR
Aku juga x terkecuali nerbesnye...ye le setelah bertungkus -lumus hampir 8 kurang nak tengok juga hasil yang  dapat memberi kepuasan mengajorkan.....tengok anak murid dapat A utk subjek yg kite dah ajor.... 
 
Apa pun sekarang nie  kene banyak bagi motivasi kat anak2 didik aku....
Diorang nie naik turun naik turun.....
Ade mase ok ade mase  hai boleh nak berng di buat nye.....
 
Gerak gempur soalan dari pelbagai negeri pun giat dijalankan.....
Hopefully, dengan usaha , doa, dan kesedaran..... mereka...akan memperolehi kejayaan yang cemerlang.....
AMIN.......



 
 

Sunday, June 2, 2013

Yeay....holiday!!!

Assalamualaikum.....

Mood bercooti dah pun bermula....Yeeha.... mase yg dinanti2 telah pun tiba..Weekend nie aku memulakan percutian dgn menziarahi my mother in law dulu yer...Lame jugak x balik ke sini...Suasana yg mendamaikan pasti dapat menemteramkan hati hehehe.......

Apa pun main vacation hanye akan bermula  2,3 hari lagi.....can't wait.......hehehe...(nampok norr....kemaruk bercuti....)......


 huh banyak tempat nak gi nie......

Tuesday, May 28, 2013

school holiday....

assalamualaikum......

waaa...tgk tajuk entri nie rasenye ramai geng cikgu2 skrg sedang bergumbira bercuti bersama family.....Ade yg tgh bercuti  ke pulau, balik kg, jalan2 o wat ever la...Tapi aku masih lg dgn budak2 UPSR  nie..dalam erti kate lain class tambahan le...

Di saat aku menulis nie, left 2 days je lagi nak menghabis kan class tambahan nie...sebelum mood bercuti nie bermule, aku perlu menyiapkan beberapa lg tugasan penting coz x mau terkeja2 bile bukak cuti nanti,..Fail2 panitia, fail PEKA  n each ade tugas lain....SAP dah selamat aku key in before cuti ari tu..so dah selamat satu...

Apa pun, aku kene banyak la belajar membahagikan mase...mane tak nye memanjang je busy...nak tulis entri pun ikut mood hehehe....baik mood ade le .kalau tak kim salam le nampaknye ....hai cik liza cik liza oiii....(gelak kat diri sendiri)

Weekend nie dah mule nak pack2 mane yg patut...hehehe..untuk ape nanti kite cite ye....coz off tuk  solat asar  dulu....


Saturday, March 2, 2013

iris 2 tahun

salam.....

macam biase mesti terlepas dari date line....apa pun wish happy belated birthday to  my daughter NUR IRIS MARISSA BT MOHD FAHMI KAMAL. genap usia nye 2 thaun pada 24 feb yg lalu.......
 
Alhamdullilah jugak kerana berkat dan sokongan from my hubby , aku erjaya bf iris until now....i'm very2 happy about that.....
 
i hope and prayed for iris moga dia akan jadi anak yang soleh, taat perintah Allah dan kedua ibubapa, rajin , hormat org tua, bijak dalam pelajaran dunia dan akhirat.....sentiasa dilindungi Allah, murh rezeki dan dikurniakan kesihatan yang baik.... Amin....

Wednesday, February 20, 2013

bile dapat Ketua yang......

assalamualaikum......

apa korang rase bile dapat KETUA yang.....
  • x friendly........
  • hanye bercakap bile rase kita  diperlukan.....tuk buat keje dia....
  • lebih suke kat guru2 lelaki.....
  • x pandai nak amik hati staff kat bawah dia....
  • muka masam jeee........
  • rase diri sangat bagussss......
  • dan lain2 lagi.........
mesti  korng rase tension kan......so same le macam aku..........
 
Ya Allah, mohon dipermudahkan urusan dalam menjalankan tanggunjawab aku ini.....aminnn.......

cabaran hari ini.......

assalamualaikum......

tak tau le macam mane aku nak mula kan entri kali ni......sebenornye hati aku rasa marah, tp x boleh nak dilepaskan.....so entri nie jadi pelepas rs marah tu......Ya Allah, hanya pada Mu aku memohon kekuatan...permudahkan setiap urusan dan tanggungawab yg diberi kan kpd ku....amin.....

tajuk kat entri tu hanye nak menyedapkan hati je......supaya aku berfikiran positif dalam menangani masalah nie......

cam nie, 2013 banyak tanggungjawab yang telah diamanahkan kepada aku, antaranye sebagai KP Sains dan juga KP kelab doc muda......jadi sebagai menjalankan manah yg dipetanggungjawabkan aku mule menyusun rangka n strategi yg berkesan untuk menaikkan nama sk.....

nak jadi cerita , dapat SU yg hanye pandai bercakap je.....tp bile bt keje , macam lagu Najwa Latif....kosong, kosong(lagu).....suruh butl minit x buat, suruh print cover x buat, susun fail x buat, jadi....ape patut aku buat....nak x nak aku jugak le yang  menyiapkannnye.....kalu cakap sume dia je yg btul....maybe dia ingat aku nie jenis suke menagarah agaknye......pleaseeee.......le aku bukan yg mcm tu ye......actually dah banyak aku dgr pasal dia nie, dr tahun lepas lg,,,,,mcm2 cite aku dgr, tapi bile dah jadi kat aku nie, akhirnye...aku sedar orang macam nie.....mmg wujud dalam dunia.....Moga akan terbuka hati nye memperbetulkan keadaan....dan kembali kepada niat asal...mengajar....jangan hanye tau mengkondem orang je.........
 
kalu kat FB nak BLOG tu jgn cakap arr.....macam2 diberitau nye........astaufirullahhalazim....minta aku diperi petunjuk olehNya.....amin......

Sunday, February 17, 2013

WXX...VERSION 2

salam....hari nie sambung pasal cite lepas.....mase amik MYVi 1.5 SE.....
 
Nak dijadikan cite ...kete tu pda asalnya nak amik no 551...tp lepas asyik x dapat je...my hubby decide tuk amik je no biase....aku x kisah pun janji cpat dapat..x daye rsnye nak bawak kete manual dahhhh.....
akhir nye WXX9061 my new car no.....
 
tp lepas hampir 2 minggu gak br aku dapat kete tuuu....
yg si penjual nie pulak , lepas satu satu dia mintak...
mana aku x geram, mase kita org datang nape le x bg tau nak salinan surat jual beli...
nie x,  dah kene datang dua  tiga kali.....
mase aku dtg dia xde la pulak....
nak jadi cite lagi, aku kate apesal la sengal nye x tinggal kan ape yg patut
aku sains kat dia punye kerani ke.....
nie x, aku baru sampai rumah, mintak aku datang balik ...
mau x berbulu........
 
lastly...aku dapat settle kan gak .....
ms datang tuk bagi salinan n tandatangan penyerahan kete lame, sedih gak aku.....
mana x nye , lame WPB9825 brbakti kat aku.......
ape pun WPB 9825 tetap dlm ingat aku..........

Saturday, February 16, 2013

new version......WXX

salam.....agak lame aku tidak mengapdate aku yer  blog nie, akibat kesuntukan mase huhu....hari nie aku nak  syer cite sikit.....almaklum le , tahun 2013 aku start ngajar pagi....so everday pepegi je aku dah kene kuar awal....tuk hantar   my little iris ke taska...n aku mneruskan perjalanan ke sk...first day , jem x yah cakap arr.....punye le teruk sampai  aku yg kuar 6.30 pun sampai dekat2 kul 7.30 hisss ......nyaris x merah punch card........keadaan berlarutan.....sampai  2nd week.....lebih kurang cam tuu....

oleh kerana aku membawa kete manual...jd nyer hari2 le aku mengeluh lenguh kaki.....akibat x boleh tahan...lepas di timbang tara aku ckp  kat my hubby nak tukorr  le kete.....mule2 mmg kene le hehehe......coz   dulu aku ckp mmg x mau tukor coz sayang kat kete tuuu......tp bile keadaan terdesak aku mmg dah x boleh tahan, ajak gak gi  tgk kete......

finally....3rd week aku ngajor pagi, aku booking le kete....brand same gak MYVI .....pilihan hati ku....cuma aku up grade kan  sikit 1.5 SE......

anak dah bangun.....next entri  aku cite pasal nak amik kete lak...