CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Baby Luqman Breastfeeding

Monday, December 31, 2012

malam tahun baru 2013

salam......tetiba je rase nak menulis sempena malam tahun baru nie.....hehehe...xde ape pun saje je......
 
Jam menunjukkan pukul 11.10 minit mlm...lebih kurang 45 minit je lagi kite sume akan memasuki ambang 2013...bertambah lagi usia kite sebenarnye...dan banyak lagi tanggungjawab yang perlu aku laksanakan....feeling la pulak...........
 
Kalau di ikut kan keje ada banyak lg yg belum settle..baru je abis layan cite adam n hawa hehe....x miss punye.....Sambil2 melayan cite tadi, sempat jugak le aku menyiapkan rph tuk hari rabu...tp x dapat complete gak coz silibus year 5 aku x print lagi.....
 
Dalam kite mengejar sambutan nie , kadang kala aku terfikir bahawa bumi semakin tua....semakin banyak jenayah, peperangan , kes dera, hiburan dan sebagainye.....rasa takut begitu menyelubungi aku....
 
Anak semakin membesar, banyak bende yg dia akan belajar....tu yang buat aku takut sebenar nye....dapat ker aku nie membimbing anak menjadi seorang baik tingkahlaku, bersopan, merendah diri, rajin, patuh pada perintah agama.....insyallah akan aku usaha kan juga hingga menjadi kenyataan......

Pen offf dulu nak tgk anak .......
 
 

Friday, December 21, 2012

@ Genting Highlands Part II

Salam......

kita sambung balik cerita @ Genting ari tu....Lepas je main permainan Flying Jumbo, perut pun rase lapar la pulak ...so kami  stop kat  London Cafe...aku pesan nasi ayam blackpper n  hot lemon tea.....rase tea dia mmg mablousssss.......mr hubby lak pilih chicken n  chip.....so iris boleh le makan dia punyee kentang goreng ......
 
 
Abis je makan, kami meneruskan aktiviti kami......oleh kerana banyak bende yg terhad tuk bermain, so kami banyak abis mase dm mencari permainan yg sesuai.....lastly kami jumpe pemainan yg sesuai iaitu....Ride De Paris n Junior Bumper Car.....yg nie mmg tuk budak baye2 iris....puas le dia main sementara mama n papa  gi solat jap...kira nye 4 kali dia main hehehe......
 
Lepas tu kami gi ke Dinosour Island....fuh nak naik boat dia punye le panjang beratur, so kami decide jalan sendiri je....so layan je le pic2 yg aku upload nie........
 
 
 
kami nak berlepas dah.....

 
Flying Jumbo.....

 
nie le Ride De Paris.....4 kali dia naik......

 
@ Dinaosour Land
 

 
Kat jambatan gantung Dinosour Land....

 
fuhhh...besar giler.....

 
pakai ye sayang....sejuk nie...


 
mase nie iris takut betul......

 
sebab bunyi dinosour yg real tu.....

 
takpe papa ade........
 
ok la sampai di sini je....lain entry lak rs nye gi ke kelantan lak......
 
 

Thursday, December 20, 2012

@ Genting Highland Part I

Salam...

Selasa lalu lepas je bawa iris gi clinic for check up bulanan, my hubby ajak gi genting highland....lagi pun dia cuti so kami lepas sarapan pagi kul 9am, balik rumah tukar baju, pack baju iris ape yg patut...n go to GENTING.....

Kami drive sampai kt cable car je...so dari situ kami naik cable car....so mase mr hubby beli tiket , aku n iris sempat le posing kat depan replika robot transformer......
 
 
iris depan replika cable car , sebelah cable car tu ade replika transformer...

 
nie le game pertama yg dinaiki iris....mase nie nampak takut2... kat double deck carausel

 
maskot tabby depan pintu masuk......


 
@ Astro fighter.....with papa...

 
papa yg menghayati pemandangan hehehe.......
 
 
nanti continue part II lak......
 



Thursday, December 13, 2012

rumah oh rumah.....

salam....kalau korang tgk tajuk entri mesti korang dah tau aku nak bercerita pasa ape....of course le pasal rumah....
 
macam nie....aku telah membeli sebuah rumah before aku berkahwin..mase tu x tau jodoh datang bile...so aku nampao le sebuah rumah yang aku rasa nice tuk didiami.....Nak jadi cerita, sekarang nie rumah tu aku x duduk pun ...my hubby said jauh dr tempat keje katenye....so aku just sewa kan je...YYang buat aku betul2 bengang sekarang nie, aku dapat tau dari fb taman nie yang rpemaju telah menggunakan kayu bumbung yang tidak mengikut kualiti seperti dalam perjanjian...mereka menggunakan kayu yang telah  atau hampir merekah sebagai tiang....cuba korang bayang ape aakan jadi....mau tak runtuh bumbung satu hari nanti....
 
Sekarang nie aku tengah cuba nak buat tuntutan....tak tau le macam mane...tp aku akan fight macam penduduk yang lain....So pengajarnan yang aku dapat kat sini...bile nak beli rumah kene tgk betul2 pemaju dia.....So be careful teman2 kat luar sane....n be careful gak kat pemaju nie NOBLE PARADISE....anak syarikat GADANG HOLDINGS......

Friday, December 7, 2012

end of the 2012

Salam....hampir penghujung tahun....banyak yang dah berlaku....iris semakin hari semakin bijak....apa sahaja yang diperhati , akan cuba di ikutnye...so be careful le ye mama....hehehe...rabu lepas, habis je check up iris kat HKL, my hubby pulak bawak kami ke klinik gigi..gigi dah reput so kene le cabut...
 
 
Agak lame le jugak kami menunggu papa dipanggil...so macam2 benda le yang diperhatikan si kecik nie.... Nasib baik ..kat HKL tadi mr hubby ade belikan jagung kukus...so sementara waiting tu, haa apa lagi si kecik nie makan le jagung....Sambil diperhatikan 2 remaja adik beradik....diorang nie pun tunggu turn check gigi gak.....Tersengih2 budak2 dua org tu memerhati tingkah laku si iris...sempat jugak le aku dengar si adik berkata "cuba tgk bulu mata dia...panjang betul"...hehe..dalam hati aku ucap syukur dikurniakan ank secomel iris...hehehe...perasaan le pulak...
 
 
Sejam lepas tu...bile mr hubby keluar..kami tgk mulut dah penuh dengan kapas....Habis tu apa lagi si iris siap cakap" pa akit gigi..." dalam pelat dia tu mmg aku faham sangat....aku pun bagi tau le , gigi papa sakit. kene jumpa dentist...Ya Allah...anak aku nie sampai ke rumah, even sampai sekarang pun dia masih ingat sape dentist tu....kuat betul ingatan budak2 nie... Nak jadi cerita....petang tadi mase aku balik ambil dia dari taska, dia sempat menyanyi lagi...papa akit gigi yea2....pa akit gigi....yeayea....itu le yg diulang2 nye....tergelak aku mendengarnye.....